Вшанування пам’яті геніального Миколи Бенардоса

image
5 Серпня 2022, 16:08
Поділитися:

Завдяки Миколі Бенардосу, який більш як 140 років тому винайшов метод дугового зварювання, в лютому ми могли в найкоротші строки підготували протитанкові їжаки – спецзагорожі, які й досі розміщені на території громади. А після Перемоги та повернення наших територій, для відбудови країни нам неодмінно знадобиться «електрогефест» – найпоширеніший метод електрозварювання, створений Миколою Миколайовичем.

З такими словами звернувся до фастівчан та гостей міста міський глова Михайло Нетяжук під час заходу із вшанування пам’яті Миколи Бенардоса.

Унікальна особистість, геніальний винахідник та науковець, людина, котра випередила свій час, демократ та гуманіст. Це все про Миколу Миколайовича. Днями світ відзначатиме 180-ту річницю з Дня його народження. У Фастові ж сьогодні відбулася церемонія вшанування пам’яті видатного генія, який проживав та був похований у нашому місті.

З нагоди такої знаменної дати до нашого міста завітали гості – головний зварювальник ПАТ «Азовсталь» (до 24 лютого 2022 року), керівник Маріупольської спілки зварювальників Євгеній В”язанов та керівник Київського філіалу товариства зварювальників України, завідувач лабораторії зварювання в будівництві інституту електрозварювання ім.Патона Сергій Жданов.

Учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника Миколі Бенардосу, схилили голови у хвилині мовчання. А також мали нагоду оглянути виставку робіт учнів Фастівського центру профтехосвіти – вироби, створені вихованцями у стилі техно-арт за допомогою методу «електрогефест».

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів