Вшановуємо Бориса і Гліба | Газета Вишгород

image
31 Липня 2020, 20:40
Поділитися:

За декілька днів православний світ у всьому пострадянському просторі буде вшановувати пам’ять страстотерпців Бориса і Гліба. Але які б там велелюдні урочистості не відбувалися по світу, все ж у проповідях неодмінно буде звучати слово «Вишгород», бо наша благословенна земля прийняла нетлінний прах невинно убієнних братів.
На вишгородців покладено високу і відповідальну місію — нагадувати соціуму про вічну Божу заповідь «Не убий», не піднімати руку на ближнього. Нехай історики, церковні літописці продовжують шукати історичну правду — хто насправді загубив князів Бориса і Гліба: чи брат Святополк, затаврований як Окаянний, чи це справа рук іншого брата — Ярослава Мудрого — саме вони мають дати чітку відповідь, але для нас непорушним залишиться заклик не проливати кров людську. На жаль, заповідь «Не убий» полишила деякі задурманені голови українців кремлівською пропагандою на Сході України. Сім років разом з потворами-найманцями вони проливають кров колись рідних і близьких українців, тих, з якими до цього запаморочення приятелювали, родичалися, виручали одне одного у скрутні моменти життя. Чи буде прощення цим нелюдам із закривавленими по лікті руками, чи покаявся хто з них за страшні гріхи — достеменно невідомо, і майбутнє їх у мороці.
Вишгородці вже благословенні тим фактом, що небесними покровителями міста є саме святі брати Борис і Гліб. У ці пам’ятні дні нам варто задуматися над своїми діями і вчинками, ще раз полинути до святих образів страстотерпців і налаштувати своє життя на добрі вчинки і світлі помисли. Здоров’я, добра і щастя вам, шановні земляки!
Олексій МОМОТ,
Вишгородський міський голова

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород