Всеукраїнський диктант відбудеться за новими правилами

image
7 Листопада 2019, 11:20
Поділитися:

8 листопада відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який цього року відбудеться за новими правилами. 

Диктант пролунає в ефірі Першого каналу Українського радіо, який читатиме мовознавець Олександр Авраменко. Щоб підготуватися до написання радіодиктанту, перегляньте нові правила правопису української мови — цьогоріч у тексті будуть слова на знання нових норм правопису.

Новацією дев’ятнадцятого Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності стане те, що цього року вперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання.

За цей час (з 11:45 до 12:00) охочі зможуть надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо ([email protected]).

– Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Через 15 хвилин текст диктанту буде оприлюднено на сайті, орфограми і пунктограми озвучені і прокоментовані Олександром Авраменком, – інформують організатори.

Як долучитися до написання диктанту?

  • Долучитися до акції може кожен охочий. Для самостійного написання диктанту на своєму робочому місці необхідно зайти на інтернет-сторінку Українського радіо: www.nrcu.gov.ua та налаштувати комп’ютер на прямий ефір у зазначений час, а саме: об 11 годині.
  • Диктант можна написати у Колонній залі Київської міської державної адміністрації. Адреса: вул. Хрещатик, 36, початок о 10:30.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ