Всесвітній день води Укрпошта відзначила спеціальним конвертом

image
24 Березня 2019, 17:11
Поділитися:

До Всесвітнього дня води, який в усьому світі відзначають 22 березня, Укрпоша виготовила спеціальний конверт – “Вода. Цінуй. Думай. Бережи”, на замовлення Державного агентства водних ресурсів України.

Про це повідомляє офіційний портал Кабінету Міністрів з посиланням на Держводагентство.

22 березня 2019 року …відбулося спецпогашення поштового конверта “Вода. Цінуй. Думай. Бережи”, виготовленого Укрпоштою на замовлення Держводагентства до Всесвітнього дня води. Цей конверт було погашено спеціальним поштовим штемпелем, – говориться у повідомленні.

За інформацією Держводагентства, відтепер тепер кожен громадянин України, чи то філателіст, чи людина, яка просто користується послугами Укрпошти, зможе долучитися до спільної ініціативи Агентства та поштового відомства щодо бережного ставлення до води.

Спецпогашення має визначне історичне значення. Спеціальний поштовий штемпель виготовляється Українським державним підприємством поштового зв’язку “Укрпошта” і використовується лише один день.

Відмінністю від поштових штемпелів стандартного зразка є зовнішнє оформлення. Дата, зазначена на поштовому штемпелі, відповідає дню визначної дати. На ньому також зазначається назва події і зображується художній малюнок.

Саме завдяки цьому пам’ять про знаменну дату залишається в історії людства. І саме день 22 березня 2019 року ввійшов в історію як “Вода для всіх або не залишаючи нікого”.

Художні конверти з відбитком святкового штемпеля вже готові займати почесні місця в колекціях філателістів усього світу.

Довідка. Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у другій половині березня 2019 року очікується на 3% нижче від норми, отже паводка очікувати не слід.

Фото – Анастасія Савицька.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ