Всесвітній день поезії – Сквира.info

image
22 Березня 2019, 11:12
Поділитися:

Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу. У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії святкувався у Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.

„Крім того, Всесвітній день поезії – говориться в рішенні ЮНЕСКО, –  повинен дати можливість ширше заявити про себе невеликим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова”.

21 березня у Центральній районній бібліотеці відбулося засідання літературно – мистецького об`єднання «Сузір`я» з нагоди цього свята.

Заслужений вчитель України, кандидат педагогічних наук В.І.Цимбалюк розповів про роль та значення української поезії в житті нашого суспільства. Василь Іванович прочитав вірші видатних поетів – Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Максима Рильського та Расула Гамзатова присвячені мові та поетичному слову.

Члени об’єднання читали власну поезію та обговорювали вірші та вплив іміджу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям.

Джерело: Сквира.info