Всесвітньо відомий художник Бенксі створив 7 стінописів в Києві та області, – ФОТО

Всесвітньо відомий художник Бенксі створив 7 стінописів в Києві та області, – ФОТО
15 Листопада 2022, 15:52
Поділитися:

Всесвітньо відомий британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що є автором робіт, які помітили на руїнах будинків на Київщині. Загалом, митець завершив в Україні сім нових робіт.

Про це він розповів виданню The Art Newspaper.

Малюнок Бенксі на руїнах будинку в Бородянці на Київщині, Скріншот зі сторінки Бенксі в Instagram

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Спочатку помітили новий стрілами у селищі Бородянка на Київщині. Так, на руїнах однієї зі знищених росіянами багатоповерхівок Бенксі зобразив дівчинку-гімнастку, яка балансує на руках.

Всесвітньо відомий художник Бенксі створив 7 стінописів в Києві та області, – ФОТО, фото-2

Відповідний допис з’явився в офіційному акаунті художника в Instagram.

https://www.instagram.com/p/Ck1bqL6MsMu/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Інша робота – це маленький хлопчик, який одягнений у форму для бойових мистецтв, який перекидає на спину дорослого чоловіка – чоловік схожий на путіна.

Всесвітньо відомий художник Бенксі створив 7 стінописів в Києві та області, – ФОТО, фото-3

На інших роботах зображено двох дітей, які використовують протитанковий їжак як гойдалку, а також жінку в бігуді та протигазі з вогнегасником.

Всесвітньо відомий художник Бенксі створив 7 стінописів в Києві та області, – ФОТО, фото-4
Всесвітньо відомий художник Бенксі створив 7 стінописів в Києві та області, – ФОТО, фото-5

«Українські» роботи Бенксі є першою його серією творів мистецтва, які з’явилися після торішнього фільму Great British Spraycation.

Зазначимо, що Бенксі – це псевдонім, справжнє ім’я та походження художника невідомі, навколо його біографії ведуться суперечки. Є версії, що це хтось із відомих британських музикантів, зокрема, Роберт дель Ная з Massive Attack, звичайний мешканець Брістоля або навіть група людей. Сам художник наполягає, що його діяльність як автора графіті несумісна з деанонімізацією. Анонімність не заважає Бенксі продавати свої роботи за мільйони доларів.

Раніше ми також писали про те, що в Києві з‘явилися нові яскраві мурали, які прикрасили одну із стін пожежної частини та паркан. Про це повідомили у ДСНС України.

Крім того, розповідали, що до Дня авіації на Подолі у Києві відкриють новий мурал, який присвячено «Привиду Києва». Ідея муралу з‘явилася у команди благодійного фонду «Для моєї України».



Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua