ВРП погодилася на арешт ексголови Верховного Суду Князєва

image
18 Травня 2023, 15:40
Поділитися:

18 травня 2023 г. 15:30

Вища рада правосуддя (ВРП) задовольнила подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та надала згоду на утримання під вартою судді Верховного Суду (ВС) Всеволода Князєва (на фото). Згоди ВРП потребувало діюче законодавство. Головного суддю країни звинувачують у вельмихабарництві.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення ВРП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“16 травня 2023 року повідомлено про підозру судді Князєву В.С. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 368 КК України – отримання неправомірної вигоди у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою організованою групою осіб. Передбачене цими нормами діяння карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Там також анонсується більше деталей: “Повідомлення буде доповнено після підготовки повного тексту рішення з мотиваційною частиною”.

Як інформувалаKВ, голові ВС Всеволоду Князєву та адвокату, яких викрито на отриманні 2,7 млн доларів США неправомірної вигоди, було пред’явлено підозру в хабарництві. Це сталося позавчора.

Читайте: Антикорупційна прокуратура просить вищу суддівську раду дозволити арештувати Князєва

Фото: NV / REUTERS/Leah Millis

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона