Вражаючі успіхи єдиного е-квитка

image
23 Березня 2019, 16:50
Поділитися:

Вже майже три місяці у муніципальному громадському транспорті столиці є можливість користуватися єдиним електронним квитком. Тестування автоматизованої  системи оплати розпочалось у жовтні 2018, а вже на початку 2019 сервіс став доступний для пасажирів. Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров підрахував, наскільки зросла популярність е-квитка за три місяці. 

Користувачі громадського транспорту Києва вже оцінили переваги безготівкового розрахунку. Тільки уявіть, з початку року в автоматизованій системі обліку оплати проїзду зареєстровано понад дев’ять мільйонів пільгових перевезень, – зазначив пан Назаров.

Точні цифри такі; 

Загалом – 9 281 233 пільгових перевезення, з них: 

  • 1 823 941 поїздка на метро
  • 7 285 841 поїздка у наземному транспорті.

При цьому, з допомогою транспортних карток було здійснено більше ніж 170 тисяч платних перевезень.

На сьогодні до АСОП приєднано 1254 одиниці наземного транспорту:

  • 438 тролейбусів
  • 476 автобусів
  • 340 трамваїв
  • 65 турнікетів на станціях міської електрички.

Також підключено 80 турнікетів на 68 станціях метрополітену.

Я радий повідомити, що на цьому ми не зупиняємося. Наші ІТ-спеціалісти працюють над розширенням можливостей оплати. Ми плануємо створити електронний гаманець прив’язаний до персонального облікового запису користувача. Кошти, які знаходитимуться там, можна буде використати на сплату за житлово-комунальні послуги, паркування та багато іншого, в тому числі, і придбання поїздок у громадському транспорті, – розповів директор департаменту. 

Наразі придбати електронний квиток можна на 10 станціях метро: «Хрещатик», «Театральна», «Майдан Незалежності», «Академмістечко», «Лісова», «Арсенальна», «Теремки», «Видубичі», «Сирець» та «Почайна». Також покупку можна здійснити в одному з 305 «Т-кіосків», розташованих неподалік зупинок громадського транспорту.

Поповнити транспортну картку, а також придбати разовий QR-код можна через платіжні термінали «Easy pay», «Ibox» або «2clik».

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ