ВР продовжила дію воєнного стану та мобілізації в Україні до 18 серпня

image
2 Травня 2023, 17:29
Поділитися:

2 травня 2023 г. 17:27

Верховна Рада (ВР) ухвалила закони про затвердження указів президента Володимира Зеленського, що стосуються продовження воєнного стану та мобілізації в Україні.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення народного депутата Ярослава Железняка (фракція “Голос”) за підсумком голосування, що відбулося під час засідання ВР 2 травня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Железняк виклав картинку, на якій видно зафіксоване табло на його робочому місці з підсумками голосування. Там видно, що рішення було прийняте одноголосно усіма присутніми в сесійній залі народними депутатами.

Ухвалення законопроєктів №9259 (воєнний стан) і №9260 (мобілізація) про затвердження відповідних указів президента в цілому підтримали 324 і 333 народні депутати на пленарному засіданні у вівторок.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Разом з тим видно, що без підтримки інших фракцій “монобільшість” президентських “слуг народу” не спромоглася б ухвалити постанови, внесені Володимиром Зеленським – забракло б голосів.

Як інформувала KВ, учора Президент Зеленський запропонував Раді знову продовжити воєнний стан і мобілізацію.

У лютому Рада продовжила воєнний стан до 20 травня 2023 року.

Тепер строк дії воєнного стану та мобілізації в Україні продовжується з 05 години 30 хвилин 20 травня 2023 року строком на 90 діб, тобто до 18 серпня 2023 року.

Це було вже сьоме голосування парламенту за воєнний стан з початку війни.

Читайте: Захисник із Київщини з біонічною рукою повернувся на фронт

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона