ВР дозволила ввозити в Україну генератори та Starlink без мита і ПДВ

image
13 Грудня 2022, 18:55
Поділитися:

13 грудня 2022 г. 18:55

Верховна Рада (ВР) проголосувала за скасування мита та ПДВ на генератори, Starlink та міжнародну допомогу від організації Енергетичної Спільноти.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні народного депутата Дмитра Разумкова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Верховна Рада проголосувала законопроекти …№8196 та №8197. Генератори, обладнання для їх експлуатації, ремонту та виробництва в Україні стануть набагато дешевшими”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема податкова політика суттєво пом’якшена. Від сплати мит та ПДВ звільнено генератори, станції Starlink та міжнародну допомогу від Енергетичної Спільноти.

При цьому пільги поширюються як на бізнес, так і на громадян України, а також на міжнародні поштові та експрес-відправлення.

Також бізнес зможе зберігати паливо для генераторів без необхідності отримувати ліцензію та дозвіл на викиди в атмосферне повітря.

Водночас, на вимогу уряду, Податкову службу зобов’язані інформувати підприємства, які зберігають паливо обсягом понад 2000 літрів хоча б на одній точці ведення бізнесу.

Нагадаємо, 1 грудня ц.р. ВР прийняла за основу два законопроекти щодо запровадження тимчасових податкових та митних пільг для товарів, які використовуються для відновлення енергетичної інфраструктури.

Читайте: Уряд хоче без парламенту визначати, які імпортні товари звільняти від мита і ПДВ

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона