Впродовж минулого року “Укрзалізниця” перевезла рекордну кількість пасажирів у сполученні з ЄС

image
27 Січня 2023, 15:31
Поділитися:

27 січня 2023 г. 15:25

У 2022 році “Укрзалізниця” перевезла близько 1,4 млн пасажирів у сполученні з країнами ЄС. Це рекордний показник за останні 10 років. Окрім цього, 600 тисяч громадян були евакуйовані евакуаційними рейсами.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі АТ “Укрзалізниця”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Багато українців були вимушені через війну виїхати за кордон. Поїздами було евакуйовано понад 600 тисяч людей до сусідів на заході. Тоді залізниця була найбільш безпечним транспортом, а тепер це найзручніший транспорт для подорожі між домом та місцем тимчасового проживання”, – повідомив голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін.

Також він зазначив, що, крім евакуації, торік перевезено 1,4 млн пасажирів до країн ЄС та зворотно. Це майже у 10 разів більше, ніж у 2021 році.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Повідомляється, що найпопулярнішим міжнародним поїздом залишається рейс Київ — Варшава.

Як розповів Олександр Камишін, за день в онлайн-сервісах “Укрзалізниця” отримує понад 2 тисячі запитів щодо купівлі квитків на цей поїзд, але його місткість обмежена 150 місцями на рейс.

“На цьому маршруті використовуються так звані міжнародні вагони РІЦ, парк яких обмежений. Наразі “Укрзалізниця” разом з польськими колегами опрацьовує питання курсування на маршруті звичайних українських вагонів, які дещо ширші. Тестовий проїзд відбувся успішно, тому можна очікувати, що місць на цьому маршруті стане більше”, — резюмував голова правління “Укрзалізниці”.

Крім того, минулого року “Укрзалізниця” запустила шість нових міжнародних поїздів. З Києва та Харкова до Хелма, з Києва, Запоріжжя до Перемишля, з Києва до Перемишля через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль та Львів, а також поїзд Київ — Кишинів.

Загалом у 2022 році в далекому сполученні перевезено 16,9 млн пасажирів. Ще 4 млн пасажирів евакуйовано.

Читайте: “Укрзалізниця” відновлює залізничне сполучення між Україною та Румунією

Фото: “Укрзалізниця”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона