Ворог вводить в оману відмовою від задуму оточення Києва – Генштаб – Трибуна

image
30 Березня 2022, 20:50
Поділитися:

У Генштабі заявляють, що загарбники намагаються ввести в оману так званим “відведенням військ” і їх відмовою від задуму оточення Києва.

“Продовжується відведення підрозділів збройних сил Російської Федерації з території Київської та Чернігівської областей. За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку”, – зазначили в Генштабі 29 березня.

При цьому вказують, що водночас, так зване “відведення військ”, ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва Збройних Сил України та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення міста Києва.

Нагадаємо, що 29 березня після переговорів української та російської делегацій у Стамбулі глава делегації РФ Володимир Мединський заявив, що російська армія “кардинально скоротить” наступ на чернігівському та київському напрямках.

Сьогодні Міністерство оборони Росії знову заявило, що її війська виконали “основні завдання” на київському та чернігівському напрямках та перегруповуються для захоплення Донбасу повністю, повідомляють РИА Новости в Телеграмі.

У США спочатку підтвердили відвід частини військ РФ, але потім заявили, що це перепозиціонування, а не справжній відхід військ, і всі мають бути готові до великих наступів РФ на інші райони України і не виключати загрози Києву.

У Генштабі ЗСУ також спершу підтвердили, що російські війська відводять окремі підрозділи з території Київської та Чернігівської областей, але пізніше заявили, що РФ концентрує війська в районі ЧАЕС, а від блокування Києва відмовилася тимчасово, зосереджуючись на наступі на сході та півдні України.

Росіяни не відмовилися від спроб захопити чи оточити Київ та Чернігів, повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу в українському Медіацентрі . У Генштабі також попередили, що загарбники намагаються ввести в оману “відведенням військ” від Києва.

За даними українського командування, росіяни зазнали невдач у наземній операції з узяття Києва, а також Харкова й Чернігова, хоча останні два міста дуже постраждали від обстрілів і ракетних ударів.

Однак Херсонська область майже повністю окупована російськими військовими, за частину Луганської та Донецької областей, які були під контролем України, йдуть жорстокі бої.

За матеріалами Української правди

Фото – Генштаб

Читайте також

У Дії вже можна подати заявку на компенсацію за пошкоджене житло

Нічого святого: у Броварському районі окупанти зруйнували 2 церкви, в Україні – понад 60. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

«Укргазбанк» готовий платити по 100 тис. рублів готівкою солдатам РФ, які здаються в полон
На Київщині запустили Telegram-бот для пошуку зниклих людей
Розстріляли людей у Великій Димерці – поліція затримала автоматників. ФОТО, ВІДЕО
За зйомку ЗСУ і військової допомоги – кримінальна відповідальність – рішення Ради

Джерело: Трибуна – Бровари