Ворог поновив наступ на “Азовсталь” та посилює угруповання на Слобожанському напрямку, – Генштаб ЗСУ

image
4 Травня 2022, 19:36
Поділитися:

4 травня 2022 г. 19:29

Триває сімдесята доба героїчного протистояння російському воєнному вторгненню. Окупанти намагаються наростити темпи наступу з метою виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей, а також розвинути наступ на Запорізькому та Криворізькому напрямках. Ворог поновив наступ на “Азовсталь”. Рашисти зосередили до 40 одиниць вертольотів на території Бєлгородської області біля нашого кордону.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За даними штабу, триває блокування та спроби знищення наших підрозділів в районі “Азовсталі” у Маріуполі. В окремих районах, за підтримки авіації, ворог поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу. Успіху не має.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас, у Валуйському районі Бєлгородської області рашисти здійснили розгортання допоміжного пункту управління 36-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу. Також на зазначеному напрямку ворог здійснює переміщення особового складу з території Бєлгородської області. Крім того, противник зосередив до 40 одиниць ударних і транспортних вертольотів Мі-24 та Мі-8 на території Бєлгородської області у безпосередній близькості нашого кордону.

На Слобожанському напрямку діє угруповання противника у складі окремих підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ балтійського та північного флоту.

На Ізюмському напрямку противник намагається перехопити ініціативу та проводить наступальні дії у напрямку Ізюм – Барвінкове. З цією метою ворог здійснює артилерійські обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Грушуваха, Нова Дмитрівка та Курулька.

На Донецькому напрямку основні зусилля ворога зосереджені на веденні наступу на населені пункти Лиман, Оріхове, Попасна, Велика Новосілка, Гуляйполе, Комишуваха та Оріхів.

Протягом дня, на Лиманському напрямку, противник здійснював безуспішні спроби закріпитись в населеному пункті Олександрівка.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках окупанти ведуть бойові дії з метою утримання тимчасово зайнятих територій та створення умов для активізації наступальних дій у напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках відзначається нарощування системи протиповітряної оборони у Гомельській області, проведено тренування підрозділів радіоелектронної боротьби. У подальшому не виключається проведення демонстраційних та провокаційних дій в районах наближених до державного кордону України.

Противник утримує поблизу українсько-російського кордону у районі населеного пункту Козіно Курської області підрозділи зі складу 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу. Не виключається активізація обстрілів із зазначеного району по території Сумської області.

На теперішній час, у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носія крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Нагадаємо, росія продовжує нарощувати свої втрати у війні проти України. Станом на 4 травня ворог “позбувся” вже 2,4 особового складу. Крім цього у московії стало менше вже на 1077 танків та 2610 бойових броньованих машин.

Читайте: На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання військ противника ведуть наступальні дії, – Генштаб ЗСУ

Фото: KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона