Ворог не полишає спроб захопити Сєвєродонецьк, ЗСУ стримують штурм на Комишуваху, – Генштаб

image
7 Червня 2022, 19:42
Поділитися:

7 червня 2022 г. 19:28

Московити продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України і не полишають спроб встановити контроль над Сєвєродонецьком. Водночас окупанти готують наступ на Слов’янськ. Вогнем артилерії рашисти намагаються завадити створенню умов контрнаступу ЗСУ у Херсонській та Миколаївській областях.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив. Ворог обстріляв Сеньківку на Чернігівщині, Сопич, Костянтинівку, Старі Вирки та Велику Писарівку в Сумській області.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За інформацією Генштабу, ситуація на інших напрямках станом на 18.00 7 червня наступна:

На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на підготовці військ до наступу на місто Слов’янськ. Обстріляв райони населених пунктів Велика Комишуваха, Долина, Курулька, Грушуваха, Червона Поляна та Шнурки.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лисичанськ, Борівське та Метьолкіно.

На Бахмутському напрямку українські воїни успішно стримують штурмові дії в районі населеного пункту Комишуваха. Також, безуспішними виявилися ворожі спроби штурму у напрямку Світлодарська та Вуглегірської ТЕС.

Біля Нагірного наші захисники завдали вогневого ураження підрозділам окупантів. Після невдалої спроби штурму, ворог відійшов на позиції, що займав раніше.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не вели.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджував на веденні розвідки, утриманні займаних рубежів та відновленні втрачених позицій.

Вогнем артилерії ворог намагається не допустити створення умов для ведення контрнаступу нашими військами у Херсонській та Миколаївській областях.

За інформацією Генштабу, завдяки вдалим діям нашої протиповітряної оборони, знижена інтенсивність застосування ворожої авіації.

Рашисти зосереджують основні зусилля на підтримці свого наземного угруповання і завдають ракетних ударів по об’єктах інфраструктури в глибині території України.

Через втрати особового складу та військової техніки противник вимушений використовувати цивільну інфраструктуру та ремонтно-відновлювальну базу у Луганській та Донецькій областях.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення в Україну московська орда втратила 31 360 вояків. На українській землі залишилось 3 416 бойових броньованих машин та 694 артилерійські системи та 1390 танків.

Читайте: Більше ніж 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі” перебувають у російському полоні

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона