Ворог мав розвіддані по Фастівському району і завербованих посіпак, – Волков

image
23 Червня 2022, 20:48
Поділитися:

23 червня 2022 г. 20:42

Фастівський район був одним із вірогідних місць висадки російського десанту і готувався відбивати рашистську навалу. Крім того, захисники констатують: окрім обстрілів ворог використовував розвідку по Фастівському району та мав завербованих агентів.

Про це KВ стало відомо з інтерв‘ю екс-керівника Фастівської РДА Юрія Волкова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За його словами, відповідно до завдань ЗСУ, Фастівський район постійно нарощував оборону. Будувались інженерні споруди, протитанкові рови та фортифікації, які б стримували ворога.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Керуванням обороною району після самоусунення з посади голови Фастівської РДА Євгена Кабатова займався Юрій Волков спільно з мером Фастова Михайлом Нетяжуком.

“Коли почались бойові дії і ми готували Фастів та район до безпосередньої зустрічі з ворогом, до нас дійсно надійшла інформація, що можлива висадка десанту з повітря. Тому було потрібно звернути увагу на такі місця, де може приземлитись вертоліт з військовими чи висадити їх на низькій висоті. Одним із можливих місць висадки ворога був стадіон у Фастові. Майданчик чималий і перекинути туди військові сили, щоб стримувати якийсь десант, на той момент можливості не було. Відповідно, на засіданні штабу прийнято рішення, створити “картинку” що стадіон знаходиться під охороною. Задля цього використали БТР – пам’ятник воїнам АТО. Бронетранспортер поставили на “бойову позицію” та замаскували. Не можу сказати, що саме через це не було ворожого десанту, але ілюзію, що ми контролюємо стадіон ми створили дуже реалістичну.

Звичайно, крім БТР, у нас там несли службу справжні бійці, яких потім, як небезпека десанту пройшла, перевели в інше місце. Зараз такий план по введенню ворога в оману може здаватися трохи кумедним, але на той час всі ідеї, які посилювали оборону зразу реалізовувались”, – розповів Волков.

За його словами, загарбник, ймовірно, мав розвідувальні дані по Фастівському району та, відповідно, власних завербованих розвідувальників. Незважаючи на всі складнощі, фастівчани протягом перших найважчих 40 днів супротиву самовіддано будували захисні споруди, надавали техніку та гуманітарну допомогу.

“Гадаю, ворог мав і розвіддані по нашому району, і завербованих посіпак. Але те, як Фастів та район швидко ощерилися фортифікаціями і набрали захисників, теж зірвало плани рашистів по просуванню на Київ”, – розповів Волков.

Нагадаємо, як раніше писала KВ, 17 червня Юрій Волков був погоджений Кабінетом Міністрів на посаду голови Фастівської РДА. До цього він вже неодноразово виконував обов’язки голови районної адміністрації.

Читайте: На Київщині за добу знешкоджено понад 800 вибухонебезпечних предметів

Фото: KВ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона