Волонтери в Ірпені створюють десятий ювілейний мурал (відео) — ITV

image
5 Вересня 2023, 21:57
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Десятий ювілейний мурал в Ірпені. Його малюють волонтери ГО «Будуємо Україну Разом» у партнерстві з Міжнародною організацією з міграції.  

Волонтери вирішили прикрасити арку між будівлями, де раніше збиралася  молодь, розпиваючи алкогольні напої і розмальовуючи стіни у сумнівного змісту графіті. Тепер же на стіні вимальовується панорама Ірпеня.

Уляна, муралістка ГО «Будуємо Україну Разом»:

«Це проєкт про повернення додому. Ми будемо зображувати на цьому муралі щось таке – більш живописне, в яскравих і теплих кольорах, що б не нагадувало нам про депресивність».

У центрі композиції пара, що нарешті повернулася додому – в Ірпінь. Також на стінописі можна побачити й інших людей, вони будуть прибирати, лагодити будинки та садити дерева.

Уляна, муралістка ГО «Будуємо Україну Разом»:

«Перше, що казали місцеві: коли вони повернулися, то збирали скло, лагодили майно… Буде проглядатися ця тема і ще тема мистецтва: люди з книжками, за музичними інструментами. Тобто життя продовжується, сюди хочеться повертатися».

Також до стінопису планують додати тематичний вірш. В організації сподіваються, що оновлений вигляд арки спонукає молодь Ірпеня не псувати стіни різними написами.

Дар’я, адміністаторка табору ГО «Будуємо Україну Разом»:

«Ми сподіваємся, що вони повернуться сюди, але в іншій ролі: не тих людей, що псують, а тих, що творять. Раніше прохід був неосвітлений. Наразі провели електрику».

ГО «Будуємо Україну Разом» реалізують проєкти по всій Україні. Її створили ще у 2014 році. Спочатку волонтери допомагали відбудовувати будинки на Донеччині, потім вирішили займатися культурними проєктами. Вони прагнуть сформувати спільноту відповідальної і спроможної молоді через волонтерство і неформальну освіту.

Дар’я, адміністаторка табору ГО «Будуємо Україну Разом»:

«Зараз ми однією із пріоритетних задач ставимо розвиток молоді через волонтерство. Сюди приїхали люди з усієї України. І у всіх одна мета – допомогти цій громаді і зробити щось для і про людей».

Волонтери будуть працювати в Ірпені ще у середу, п’ятницю і суботу з 9:30 до 16:30. Тож кожний охочий від 18 років або з 16 (з дозволу батьків) може долучитися до створення муралу в Ірпені.

Приходьте за адресою: вулиця Шевченка, 4. Із собою краще взяти робочий одяг та гарний настрій.



Джерело: ITV