Володимир Підкурганний заявив про завершення ремонтних робіт на пошкодженій дамбі біля Демидова

Володимир Підкурганний заявив про завершення ремонтних робіт на пошкодженій дамбі біля Демидова
30 Липня 2022, 08:48
Поділитися:

30 липня 2022 г. 08:44

Місцева влада селища Демидів заявила про завершення ремонтних робіт на дамбі через річку Ірпінь, яку було пошкоджено внаслідок бойових дій на Київщині. Наразі триває процес відкачування води з підтопленої території.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Суспільного, в якому посилаються на коментар голови Димерської територіальної громади Володимира Підкурганного.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Суть робіт зводилась до чого, щоб припинити рух води в сторону житлових масивів, щоб рівень води не збільшувався. Відповідно, після того стало можливим і з’явилася логіка в тому, щоб відкачувати воду і падав рівень цієї води”, — сказав Володимир Підкурганний.

Він нагадав, що через руйнування дамби було підтоплено два населених пункти: Козаровичі і Демидів. Площа підтоплень, за його словами, така велика, що для того, щоб вода відступила, потрібен час. Голова громади висловив сподівання, що це станеться вже найближчим часом.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, в квітні KВ повідомляла, що на Київщині тривають роботи з ліквідації наслідків підтоплення селища Демидів. Проблема виникла в березні внаслідок руйнування дамби та системи гідротехнічних споруд річки Ірпінь через російську агресію. Тоді під загрозою затоплення опинився Демидів, де в той час точилися активні бої з московитами. В кінці травня повідомлялося, що близько 50 будинків в селі Демидів залишаються підтопленими.

Читайте: У Демидові назріває екологічне лихо

Фото: Суспільне

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона