Володимир Кравець: девелопери зобов’язані будувати об’єкти соціальної інфраструктури, орендуючи землю у столиці

image
23 Лютого 2021, 11:48
Поділитися:

23 февраля 2021 г. 11:46

Депутати Київради перенесли розгляд питання про розірвання договору оренди між Київською міською радою (КМР) та ТОВ “Депат”, призупинивши схему, за якою забудовник хотів відмовитися від будівництва об’єктів соціальної інфраструктури для вже зведених будинків.

Як зазначив перший заступник голови Постійної комісії Київради з питань архітектури та будівництва,депутат від фракції ОПЗЖВолодимир Кравець, девелопери мають виконувати зобов’язання перед мешканцями з будівництва об’єктів соціальної інфраструктури таких як садочки, школи, підземні авто паркінги та інші, а не використовувати сумнівні схеми обійти закон.

“Для Києва розповсюдженою і не новою є проблема забезпечення власників багатоквартирних житлових будинків дитячими садочками, школами, підземними авто паркінгами поруч з їх новобудовою. Хоча, коли земельна ділянка передається Київрадою в оренду для будівництва житлового комплексу, забудовник зобов’язується забезпечити мешканців комплексу об’єктами соціальної інфраструктури”, – акцентував Володимир Кравець.

У реальності, як показує практика, після зведення декількох багатоповерхівок, девелопер здійснює поділ земельної ділянки, та віддає місту вже забудовані земельні ділянки.

“Так він юридично знімає з себе відповідальність за подальше будівництво соціальних об’єктів. При цьому девелопер залишає в оренді ще не забудовані ділянки, щоб далі зводити нові будинки. Таким прикладом є проект рішення щодо внесення змін до договору оренди між КМР та ТОВ “Депат”, розгляд якого сьогодні перенесли на наступну сесію”, – пояснив депутат.

в Телеграм

Нагадаємо, в I-III кварталі 2020 року у Києві було прийнято в експлуатацію 254 082 м2 житла, що склало 59% від цифр аналогічного періоду 2019 року.

Читайте: Володимир Кравець: Безконтактні посвідчення для місцевих депутатів можливі, якщо це не потребуватиме додаткових бюджетних витрат

Фото:KV

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона