Володимир Карплюк розповів про медиків, якими пишається Ірпінська громада (фото, відео)

Володимир Карплюк розповів про медиків, якими пишається Ірпінська громада (фото, відео)
19 Червня 2022, 14:38
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк розповів про героїзм і високий професіоналізм лікарів, які рятували людей у період бойових дій у Приірпінні. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці та на телеграм-каналі.

«Сьогодні, у День медика, хочу розповісти вам про двох людей, якими пишається вся Ірпінська громада і я особисто. Це Лікарі з великої букви – Андрій Левківський та Антон Довгопол. Андрій Левківський – директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги. Антон Довгопол – директор Ірпінської центральної міської лікарні. Коли почалася війна, ці хлопці точно знали, як мають діяти. Евакуювавши своїх дружин і маленьких дітей, вони залишилися в Приірпінні робити те, що вміють найкраще – рятувати людські життя», – зазначив Карплюк.

Він наголосив, що працювати медикам довелося в надзвичайно важких умовах. «Андрій Левківський разом із командою лікарів оперативно облаштували пункт медичної допомоги у поліклініці в Ірпені. Там під обстрілами ворожої артилерії вони рятували важкопоранених, там разом із лікарем акушером-гінекологом Сергієм Горошком приймали пологи, там же разом хоронили у дворі мирних мешканців Ірпеня, яких вбили рашисти. Паралельно в цей же час Антон Довгопол разом із 150-ма колегами працював в стаціонарі Ірпінської центральної лікарні, що у Бучі. І робили вони це довгих три тижні в умовах повної окупації, щодня ризикуючи бути вбитими ворожими військовими. За цей час у надважких умовах, без зв’язку і електроенергії під керівництвом Антона Довгопола та завідувача стаціонару Володимира Левчука лікарі провели майже 100 операцій, які врятували людям життя», – розповів голова Інвестради.

Він відзначив, що потім була проведена «надзвичайно складна спецоперація з евакуації людей з лікарні з Бучі». «Антон Довгопол та Андрій Левківський блискуче спрацювали і успішно вивезли з окупованої території близько 200 колег та пацієнтів. Разом із ними евакуювалися й майже 1000 мешканців Бучі», – підкреслив Карплюк.

«За високий професіоналізм, особисту мужність і самовідданість Андрію Левківському, Антону Довгополу, Сергію Горошку та Володимиру Левчуку Президент України присвоїв звання “Заслужений лікар України”», – нагадав він.

«Пишаємося нашими Героями! І у день професійного свята хочу побажати лише міцного здоров’я і мирного неба над головою! Бо мир, як і здоров’я, особливо починаєш цінувати, коли його втрачаєш. Дякуємо вам! Зі святом!» – написав Володимир Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Джерело: ITV