Володимир Борисенко: «Разом із командою готовий до великих справ. Є план дій і засоби для його реалізації»

image
13 Липня 2019, 09:52
Поділитися:

Позачергові вибори до Верховної Ради України відбудуться 21 липня, тому місцеве населення з неабияким ажіотажем цікавиться кандидатами на посаду народного депутата. Один із лідерів 98-го виборчого округу — Володимир Костянтинович Борисенко.

— Володимире Костянтиновичу, чи відрізняється сьогодні концепція вашої передвиборчої кампанії?

— Відверто кажучи, позачергові вибори — неначе грім серед ясного неба. За менше, ніж три тижні, важко щось кардинально змінити. У нас було багато суперечок із командою з приводу націленості на конкретний електорат, вирішили базувати свою кампанію на тих, хто нас підтримує. До того ж, за п’ять років нація перероджується, змінюються політичні настрої, вподобання. Вибори Президента України продемонстрували невиправдану довіру людей до існуючого режиму. До того ж, хтось мене забув, 18-річні навіть і не знали (усміхається).

— Із приводу вашої команди, чи готові ви представити цих людей?

— Дозвольте потримати інтригу. Відзначу, що це переважно молоді люди, професіонали в різних галузях життя: освіти, медицини, юриспруденції. Вони формують суспільну думку на засадах чесності й добропорядності. Із деякими я знайомий давно, когось запросив до співпраці за останні п’ять років, коли не був представлений у політиці й займався кадровим підбором й роботою над помилками. У недалекому майбутньому я скористаюся своєю фішкою — зроблю про цих людей окремий відеоролик й поширю його на особистій сторінці у Facebook.

Він — самовисуванець, проте його кандидатуру часто асоціюють з приналежністю до партії «Народний Фронт». Не дивно, адже під час позачергових виборів до ВРУ в 2014 році він балотувався від цієї політичної сили.

— Чому саме в такому форматі?

— Це ефективно працює й це вимога часу, до молоді продуктивніше й доцільніше звертатися таким чином. У нас must have (повинні бути) такі проекти, щоб асоціювати себе з молоддю.

— Коли вирішили знову йти на вибори у парламент?

— Чесно, зареєструвався в останній день. Я переглянув програму дій кожного кандидата й не побачив того, до кого міг би піти в команду й супроводжувати протягом кампанії. Тоді разом з командою вирішили, що готові творити великі справи. У нас є план дій і засоби для реалізації.

— Після замаху на вбивство в 2014 році напередодні виборів, чи є загрози подібних інцидентів зараз?

— Розслідування досі триває, однак той випадок мене не зламав. Я зробив висновки, відпустив ситуацію. Після стресової ситуації я тепер чітко бачу свою діяльність й готовий нести відповідальність. Я впевнений, що серед моїх опонентів немає тих, у кого вистачить часу для будь-яких провокацій. Зараз активна фаза передвиборчої кампанії, усі сфокусовані на власній діяльності, пошуку ключиків до виборців. Цього разу немає випадкових кандидатів — свідомі представники, деякі є діючими депутатами міських, обласних, Верховної рад. До того ж, я не помічаю протиправних засобів боротьби від моїх опонентів, «чорний піар» вважаю не гідним звання кандидата на високу державну посаду.

— Загартованість, виваженість і чітка організованість, котрі ви демонструєте під час передвиборчої гонитви, завжди були вам притаманні?

— Відзначу це як похвалу (посміхається). Дійсно, я вдячний батькам, які відвели мене на секцію вільної боротьби. Для мене спорт — основа, я навчився ставити перед собою мету й stеp by step (крок за кроком) досягати її. Я досяг звання Майстра спорту України, успішно закінчив навчання в Національному університеті фізичного виховання і спорту. Паралельно навчався на заочній формі в Національному університеті внутрішніх справ на юридичному факультеті, щоб тренувати й тіло й мозок (посміхається).

— Коли відбувся ваш політичний злет?

— Я завжди займав активну громадянську позицію. У школі був старостою, в обох інститутах був членом профкому. Мені завжди було цікавим обговорити те, що не подобається й запропонувати шляхи вирішення. Балотувався в 2010 в органи місцевого самоврядування. З 2010 по 2015 офіційно був депутатом Бориспільської міської ради, до речі, наймолодшим.

— Яким чином ви пропагуєте здоровий спосіб життя?

— Я відкрив міжнародний благодійний фонд «Місто мрій», беру участь у конференціях, вважаю, що основа — спорт для молоді, прищеплення любові до фізичної культури й виховання, правильні принципи.

Володимир Борисенко впевнений, що політик — людина, яка відкрита й доступна; він поруч, близько до людей, а не на примарній відстані телеекрану. Обраний представник місцевої влади — місточок між населенням і найвищими органами влади. 

— Що вас спонукає до такої діяльності?

— Банально, але моя родина. Я щасливий батько 4 дітей, хочу, щоб мої діти зростали, вступали у навчальні заклади України. Тому своєю місією бачу готувати суспільство для дітей, для майбутнього. Також потрібно піднімати рівень патріотизму, любові до України в населення не вистачає. Так, був сплеск після революції, зараз денонсувалося. Я хочу досягти того, щоб кожен вболівав за свою вулицю, місто, область, країну. Розпочавши з себе, ми разом побудуємо дійсно суверенну й незалежну країну. Це абсурд, що наші пенсіонери отримують пенсію меншу за прожитковий мінімум. Структура досі тягнеться з Радянського Союзу. Навіщо? У нас налагоджена співпраця з Німеччиною, Канадою, США, де люди похилого віку пречудово себе почувають.

— Як ваша дружина ставиться до політичної діяльності?

— Ми з нею у шлюбі 10 років й це моє основне здобуття. Дружина мене завжди підтримує, у нас чудові стосунки. Я не планую зупинятися на чотирьох дітях й прагну виховати індивідуумів, які вміють мислити.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама