Вогняний матч у Наливайківці – Макарів Діловий

image
4 Липня 2021, 03:38
Поділитися:

Перенесений матч третього туру перевершив усі сподівання.

“Іскра” та “Юність” підходили до матчу в бойовому настрої, і вважали цей матч чи не найпринциповішим у першому колі. Якщо повернутися до історії, то востаннє команди зустрічалися між собою ще в далекому 2013 році, коли виступали в Першій лізі Макарівського району. З того часу обидва колективи встигли пройти розформування та відродження, і зустрілися між собою.

“Іскра” вийшла вперед на перших хвилинах матчу завдяки удару зі штрафного від Юрія Боримського, з яким не впорався голкіпер гостей. “Юність” же миттєво зрівняла рахунок після помилки захисника наливайківців : пашківці вискочили вдвох проти голкіпера гостей і розіграли гол, як кажуть, “до вірного” – Андрій Шаменко забивав уже в пусті ворота.
Команди продовжували радувати вболівальників, яких цього дня на наливайківському стадіоні зібралося більше сотні, яскравою грою. Дві чудових атаки спершу змарнувала “Юність”, потім вже гравці “Іскри” пробачили пашківців, не завдавши удару по воротах із перспективної позиції. Але “Іскра” таки вийшла вперед – після порушення правил у штрафному майданчику арбітр призначив у ворота “Юності” пенальті – перше у цьому матчі. Гол на радість місцевим вболівальникам забив Ігор Ящук. Але радіти довелося не довго. Бо вже в наступній атаці в аналогічній ситуації арбітр призначив одинадцятиметровий удар у ворота “Іскри”, який реалізував Андрій Шаменко. Далі був ще один небезпечний штрафний удар під поперечку від Боримського, а також дальній удар Лайка у нижній кут воріт, але в обох моментах на висоті були голкіпери.

Нічого не змінилося у грі й в другому таймі. “Іскра” вже втретє вийшла вперед – це знову був штрафний від Боримського, після якого Андрій Скоряк підправив політ м’яча головою, і той залетів у дальній кут воріт. Але у “Юності” був Шаменко, який цього дня святкував день народження, і аж ніяк не хотів поступатися. Саме Андрій за якихось три хвилини заробив два пенальті, і саме Андрій спершу втретє зрівняв рахунок у матчі, а потім і вперше у матчі вивів “Юність” уперед. Але і на цьому – не все. Після кількох небезпечних моментів поблизу як одних, так і інших воріт, у матчі був призначений і п’ятий пенальті. Цього разу – у ворота “Юності”. Кирил Лайко з позначки не схибив, встановивши, таким чином, остаточний рахунок матчу – 4:4.

“Іскра” із 5-ма очками ділить 6-7 сходинку з “Урожаєм”, із яким зустрінеться в наступному турі в Наливайківці. Аналогічна ситуація і в команди з Пашківки, яка наступний матч зіграє вдома з “Бабинцями”, з якими ділить 3-4 сходинки.

У списку кращих бомбардирів впевнене лідерство утримує Андрій Шаменко, який випереджає найближчих переслідувачів вже на 14 м’ячів (і це – лише після шести матчів!)

Шаменко Андрій (“Юність”) – 19
Шалон Ярослав (СК “Юніор”) – 5
Петрушенко Владислав (ФК “Бородянка”) – 5
Легоцький Андрій (“Легіон”) – 5
Гавриленко Дмитро (ФК “Бородянка”) – 4
Пісковець Віталій (ФК “Бородянка”) – 4

Джерело: Макарів Діловий