Водійські права і техпаспорт у смартфоні: в Україні запровадять цифрові послуги

image
24 Жовтня 2019, 10:36
Поділитися:

23 жовтня Кабмін ухвалив низку рішень, які дозволять запустити цифрові послуги «Держава в смартфоні». Наразі прийнято постанову, що стосується впровадження електронного посвідчення водія, техпаспорта та ін. Це експериментальний проєкт, надалі очікується розширеня переліку цифрових послуг, повідомляє Урядовий портал.

«Одними з перших елементів «Держави в смартфоні» буде запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у тестовому режимі. Вже незабаром у рамках проєкту «Дія» запрацює мобільний додаток із цими послугами. Це значить, що абсолютно всі водії можуть не носити з собою права кожен день, а власники автомобілів ще і техпаспорти. Це на першому етапі. Потім зробимо так, що і невласники автомобілів зможуть показати техпаспорт у додатку. Наша мета – до 2024 року всі послуги перевести в онлайн», – наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Також уряд ухвалив законопроєкт, який дозволить замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника.

«При реєстрації транспортного засобу людина буде отримувати свідоцтво про його реєстрацію із обраним номерним знаком. Після зможе замовляти у будь-якого виробника потрібний номер. Головна вимога – відповідність номерного знака державному стандарту», – зазначили у Кабміні.

Читайте також:

В Україні змінили правила отримання посвідчення водія
«Автоцивілка» подорожчала, але постраждалі отримуватимуть більші виплат
Збільшено штрафи за безпідставну відмову в пільговому проїзді

Фото – з інтернету

Джерело: Трибуна Бровари