Водії маршруток у Києві відмовляються працювати. А в Броварах? | Трибуна

image
6 Квітня 2021, 18:13
Поділитися:

У вівторок, 6-го квітня, частина столичних перевізників відмовилася працювати і не вийшла на маршрути. З-поміж причин – низький пасажиропотік, нехтування карантинними правилами з боку пасажирів і загалом локдаун. Про це «Трибуні-Броварів» повідомив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко. А як працює транспорт у Броварах?

Київ

«Ситуація дійсно ускладнюється, – розповідає Мойсеєнко. – Причиною відмови водіїв працювати є ще й той факт, що більшість пасажирів не мають спецперепусток, але вони у будь-який спосіб намагаються потрапити в салон автобусів, зі скандалами». Проте перевізників попереджено: якщо така ситуація триватиме водіїв штрафуватимуть.Тому, за словами Мойсеєнка, багато водіїв не вийшли на маршрути у вівторок, 6 квітня. Навіть більше, ніж у понеділок.

Також водії відмовляються виходити на маршрути через обмеження в перевезенні пасажирів у салоні, що значно впливає на прибутки, каже голова Асоціації. Зокрема, не дозволяє навіть «відбити вартість пального».

Як повідомив Мойсеєнко, 5-го квітня постачальники пального почали відвантажувати продукт лише за передоплатою, хоча раніше давали відтермінування до 5-10 днів. Наразі поставили перед фактом. «Зважаючи, що більшість підприємств не має кризових коштів, надалі може виникнути ситуація, що перевізники відмовляться працювати, тому що їм не буде чим заправити автобуси», – каже Мойсеєнко.

Бровари

Щодо броварських перевізників, то тут ситуація також не краща.

«Наразі ми зняли майже половину автобусів із маршруту, але і вони не «накатують» собі на паливо. Із 20-ти маршруток сьогодні вийшли на маршрут 12-ть. Нема кого возити, пасажирів дуже мало», – скаржиться директор «Автопас-К» (маршрут №402) Володимир Білокінь.

Маршрутки №404 також виїхали в половинному своєму складі. Майже не курсували сьогодні автобуси маршрутами  №332 та №403-А. Як повідомили «Трибуні-Броварів» представники перевізників «АТП» та «Інватранс», ситуація з перевезенням пасажирів на сьогодні дуже складна. Із їх слів,  «возити повітря» до Києва – не рентабельно. Окрім цього перевізникам дуже складно втримувати своїх водіїв. За словами керівників транспортних підприємств, водіїв наразі менше, ніж самих транспортних засобів.

Нагадаємо, що з 5-го квітня в громадський транспорт столиці пускають лише за спецперепустками. Їх видає Департамент транспортної інфраструктури КМДА. Перепустка діє за наявності службової посвідки. Спецперепустка – не проїзний квиток, за проїзд сплачувати потрібно.

ФОТО –  Обозреватель

Читайте також:

Перший день локдауну: як броварці добираються до столиці. ФОТО, ВІДЕО
Суворий карантин: послуги таксі в столиці зросли. А в Броварах?
Вільний графік руху маршруток і години обслуговування для пенсіонерів – «карантинні» рішення області
Із 5 квітня пасажирів маршруток не пустять до Києва без спецперепустки: як отримати

Джерело: Трибуна – Бровари