Водії електросамокатів і сегвеїв стали учасниками дорожнього руху: що це значить

image
7 Вересня 2020, 06:11
Поділитися:



Проєкт закону про електросамокати і гіроскутери прийняли в першому читанні.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на Хмарочос.

Що це значить

  • Законопроєкт вводить нову категорію учасників дорожнього руху,
  • передбачає рух легкого електротранспорту велодоріжками
  • та забороняє користуванням ним в нетверезому стані.

Детальніше:

  • Законопроєкт №3023 визначає нову категорію учасників дорожнього руху – користувачі персонального легкого електротранспорту.
  • До них віднесли осіб, які рухаються з використанням одно-, дво- або триколісного механічного транспортного засобу, який приводиться в рух за допомогою електричного двигуна – електричні скутери, cігвеі, гіроборди, гіроскутери тощо (крім інвалідних колясок та велосипедів, обладнаних електродвигунами).

Документ визначає також права та обов’язки користувачі персонального легкого електротранспорту. Зокрема, вони мають право їздити по велосипедній доріжці або по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю. При цьому вони повинні рухатися попутно із загальним потоком транспортних засобів.

Користувачі персонального легкого електротранспорту під час руху у темну частину добу і в умовах недостатньої видимості повинні мати включену фару і виділити себе з допомогою світловідбивних елементів.

Законопроєкт забороняє керувати персональним легким електротранспортом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, які знижують їх увагу та швидкість реакції. А також перевозити пасажирів (якщо цього не передбачає конструкція легкого електротранспорту) та користуватися мобільним телефоном, тримаючи його в руці.





Source link