Вода в усіх 5 бюветах Броварів придатна для вживання. ДОСЛІДЖЕННЯ

image
11 Липня 2019, 21:48
Поділитися:

Воду з усіх 5 бюветів міста можна вживати в їжу і для пиття. Деякі «водокачки» мають незначне перевищення вмісту заліза, фторидів і жорсткості, що не є критичним. 4 бювети дослідили на початку липня – результати виклали на сайті КП «Броваритепловодоенергія». Іще один об’єкт дослідили кілька днів тому, там вода теж відповідає нормам. Це – нещодавно відкритий бювет у парку «Приозерному». Про це «Трибуні Броварів» розповів Василь Андреєв, керівник комунального підприємства.

Як зазначено в результатах дослідження 4-х бюветів, перевірку проводила броварська хіміко-бактеріологічна лабораторія питної води. Проби для визначення нормативних значень на 19 показників відбирали 1 липня, результати отримували з 1 по 3 липня. Фахівці дослідили бювети по вулицях Михайла Грушевського, Володимира Короленка, Олімпійській і по бульвару Незалежності.

Лаборанти, зокрема, виявили відсутність кишкової палички, ентерококів та інших мікробів. У бюветах по вулицях Олімпійській і Короленка близькими до межі є запах води при температурі у 20 градусів. Також у «водокачці» по вул. Олімпійській трохи нижчою за допустиму норму є лужність води, а жорсткість – трохи перевищує. В усіх 4-х бюветах у воді дещо надміру присутні фториди і залізо.

Як розповів Василь Андрєєв, сьогодні також запустили бювет у парку «Приозерному», який протягом тривалого часу не працював. Стару свердловину, з якої раніше «водокачка» брала воду, залишили. Бювет під’єднали до водонасосної станції 2. Після усіх перевірок і хлорувань у воді теж знайшли незначне перевищення заліза, однак наразі воду вважають придатною для пиття і їжі.

Бювет у парку “Приозерний”. Фото – КП “Броваритепловодоенергія”

Василь Андрєєв також розповів, що показники якості води майже не відрізняються від попередніх досліджень. Зазначимо, у січні цього року в 3-х бюветах міста фахівці також виявили перевищення заліза у воді. На деяких об’єктах тоді так само встановили відносно високу лужність води та її запах при температурі у 20 градусів.

Джерело: Трибуна Бровари