Вода — це не просто формула в підручнику: екскурсія школярів на Бориспільводоканал

Вода — це не просто формула в підручнику: екскурсія школярів на Бориспільводоканал
23 Травня 2024, 17:52
Поділитися:

«Вода — джерело життя» — цю фразу ми чуємо із самого дитинства. Хімічні властивості води школярі починають вивчати у 7 класі. Але як пов’язати воду на уроках хімії і воду, що дає життя? Саме з цією метою семикласники Бориспільського ліцею «Основа» завітали на екскурсію до Бориспільводоканалу. Вихованці учителя хімії Руслани Леско побували на другому водозабірному вузлі підприємства. 

Їх зустріли заступник директора КП ВКГ «Бориспільводоканал», начальник лабораторії Віталій Цівун та працівники підприємства, які обслуговують об’єкт. 

На цьому водозаборі працює друга у Борисполі станція знезалізнення. Школярам розповіли хімію процесу, як відбувається знезараження, показали прилад-дозатор, який подає в систему дезінфікуючу сполуку залежно від розбору води, а також показали, як працює станція знезалізнення. Діти мали змогу дізнатися, який шлях проходить вода від артезіанської свердловини глибиною 150 або 300 метрів, перш ніж потрапить у міські мережі, скільки зусиль докладається, щоб вона була безпечною.  

Також школярам пояснили, звідки вода у міських бюветах, про технологію доочистки уже очищеної води, щоб люди гарантовано споживали воду такої якості, якої потребує наш організм. Принагідно нагадали, що оплачується ця вода із міського бюджету, а точніше — з податків, які сплачують їхні батьки до міської казни. Хочеться вірити, що після таких екскурсій наші діти розумітимуть цінність води, особливо бюветної, і не дозволятимуть ні собі, ні іншим вандального поводження з бюветами. Бо працівники водоканалу періодично інформують, що кнопки, які відкривають подачу води, заклинюють сірниками, зубочистками, або й шурупами — щоб не тримати їх, доки набирається вода. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама