Вночі у Києві пролунав вибух: загинуло дві люди, знищено квартири, – ФОТО, ВІДЕО

image
22 Червня 2023, 09:51
Поділитися:

У Києві внаслідок вибуху газу в багатоповерхівці вже відомо про двох загиблих. Рятувальники продовжують розбирати завали у будинку.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Згодом експерти нададуть висновок, чи придатна будівля для подальшої експлуатації.

Сьогодні після 3:00 стався вибух. Шість квартир зруйновано. Попередньо, дві людини загинули внаслідок вибуху в 16-поверховому будинку в Дніпровському районі столиці. Двох постраждалих госпіталізували, а двом медики надали допомогу на місці, – розповів Кличко.

За його словами, з пошкоджених квартир врятували 18 мешканців. Загалом евакуювали людей з усіх помешкань будинку. Пошуково-рятувальні роботи тривають, причини вибуху з’ясовують фахівці.

Крім того, Кличко уточнив, що місто вже визначило два інтернати в Дніпровському районі для тимчасового проживання людей з пошкодженого будинку.

Зараз ведуться роботи із розбору завалів – усі служби на місці, працюють. У цьому будинку 126 квартир. Через деякий час експерти зможуть сказати, чи придатний будинок для подальшої експлуатації, чи пошкоджені несучі конструкції чи ні. Трохи пізніше ми зможемо назвати причину вибуху – це може бути газ, може бути вибухівка. Тобто – чекаємо на експертну оцінку, – резюмував мер Києва.

Раніше ми розповідали про те, що у Бучі на Київщині в приватному будинку стався вибух газового балону. В результаті вибуху постраждав літній чоловік, його будинок було суттєво зруйновано.

Також писали, що 26 лютого в селі Здвижівка Бучанського району внаслідок вибуху газу постраждав чоловік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua