Вночі у Києві демонтували скандальний “храм-МАФ” біля Десятинної церкви, – ФОТО

Вночі у Києві демонтували скандальний “храм-МАФ” біля Десятинної церкви, – ФОТО
17 Травня 2024, 11:08
Поділитися:

У Києві демонтували храм-МАФ УПЦ МП біля Десятинної церкви. Процес демонтажу розпочався 16 травня. Храм було незаконно збудовано у захисній буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО.

У Медіацентрі Україна директор Національного музею історії України Федір Андрощук повідомив, що музей планує використовувати територію, зокрема звільнену ділянку, для проведення дитячих програм і просвітницьких заходів, які будуть присвячені і давньому минулому, і сучасній історії України.

Досі не підписані на наш Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua”? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Демонтаж незаконної Демонтаж незаконної

Також у майбутньому плануються археологічні дослідження ділянок, які досі не були вивчені або не стали експозиційними об’єктами, – додав директор.

Зазначено, що “храм-МАФ” було зведено з порушенням законодавства, зокрема без археологічного обстеження, дозволів Інституту археології НАНУ й Міністерства культури та інформаційної політики.

Демонтаж незаконної

Демонтаж незаконної “церкви-МАФа” біля Десятинної церкви в Києві

Будівлю так і не було введено в експлуатацію в установленому порядку.

Сьогодні ми вирішуємо проблему, до якої призвели варварські кроки Московського патріархату та відверта проросійська позиція влади часів Януковича. Українська спадщина має належати виключно українцям, – зазначила директорка Скарбниці Національного музею історії України Наталія Панченко.

Нагадаємо, ми писали раніше про те, що знесення незаконної “церкви-МАФу” з території Національного музею історії України перенесли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua