Вночі 30 серпня 2023 року росія завдала удару по Україні крилатими ракетами дронами

image
30 Серпня 2023, 10:34
Поділитися:

До відбиття повітряного западу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження. Знищено 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV”.

Усього, за даними Повітряних Сил України, було зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі:

  • 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із Каспію та району Енгельса.
  • 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей.

В Київській області внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено приватні будинки

В одному з населених пунктів через атаку шахедів відбулось пошкодження двоповерхової будівлі. Падіння уламків російської ракети виявили і на території місцевого кладовища, де сталось займання, яке вдалося оперативно загасити працівникам ДСНС.

“Понад 6 приватних будинків пошкоджено внаслідок падіння уламків ракет та шахедів ще в одному із районів Київської області”, – заявив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

Через займання оселі після потрапляння уламків опіки отримала 69-річна жінка. Незначні порізи також мають 43-річний та 49-річний чоловіки одного із домоволодінь.

Через атаку агресора пошкоджено приватні садиби і ще в одному із районів Київщини. Понівечено крівлю, вікна. Також сталось займання травʼяного настилу, яке рятувальникам вдалося оперативно локалізувати.

В поліції закликали усіх громадян в разі повітряної тривоги не зволікати, а одразу проходити в укриття.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що правоохоронці повідомили про підозру ще одному російському окупанту. У лютому 2022 року зловмисник у Бучі Київської області розстріляв охоронця супермаркету, виконуючи злочинний наказ свого керівництва.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело