Внаслідок ракетного удару по Одесі пошкоджено Спасо-Преображенський собор та будинки, є жертви і постраждалі

image
23 Липня 2023, 11:10
Поділитися:

23 липня 2023 г. 11:03

У ніч на 23 липня окупанти атакували Одещину, застосувавши 19 ракет різних типів. Є пошкодження цивільної інфраструктури, житлових будинків. Серйозні ушкодження отримав Спасо-Преображенський кафедральний собор. Станом на ранок неділі відомо про 22 травмованих, серед яких 4 дітей, та одну загиблу людину. Розбір завалів триває.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України та інформації ДСНС України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Станом на 4:00 годину ранку встановлено, що внаслідок ворожого обстрілу Одеси загинула 1 людина та 22 – поранено, з них – 4 дитини”, – повідомили в Нацполіції.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначили в ДСНС, поранені діти 11, 12 років та двоє 17-ти річних.

Унаслідок ракетної атаки пошкоджень та руйнувань зазнали об’єкти цивільної інфраструктури, багатоповерхові та приватні житлові будинки, автомобілі громадян. У багатьох будинках пошкоджені фасади та дахи, вибиті вікна.

Також зазнав пошкоджень Спасо-Преображенський кафедральний собор. Частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони. Цілком знищені службові приміщення нижньої частини собору. Від удару ракети почалася пожежа.

Рятувальники показаланаслідки обстрілу Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі.

Нагадаємо, ворог продовжує варварські обстріли півдня. У ніч на 20 липня росія також атакувала південні регіони України. Силами ППО знищено 13 “шахедів” і п’ять крилатих ракет. У Миколаєві ворожа ракета завдала удару по житловому будинку, постраждало 18 осіб, серед них 5 дітей. Внаслідок атаки по середмістю Одеси госпіталізували двох людей.

Читайте: Уночі росіяни атакували зернові термінали та портову інфраструктуру Одеси

Фото: ДСНС України, Нацполіція

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона