Внаслідок обстрілу Запоріжжя загинула дівчинка, від початку агресії армія рф вбила 468 дітей, – ОГПУ

image
9 Квітня 2023, 12:21
Поділитися:

9 квітня 2023 г. 12:03

В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії постраждало більше ніж 1415 юних українців, у 468 діточок рашисти відібрали життя. Так, вночі 9 квітня московити вчергове атакували Запоріжжя. Снаряди влучили по території одного з приватних секторів міста, загинула 11- річна дівчинка та її батько.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Станом на ранок 9 квітня 2023 року більше ніж 1415 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 468 дітей загинуло та понад 947 отримали поранення різного ступеню тяжкості”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Так, 9 квітня військові підрозділи зс рф здійснили ракетний обстріл Запоріжжя. Одна ракета влучила у приватний житловий будинок, що призвело до його руйнування та загибелі 11- річної дівчинки.

Як повідомив секретар міськради Запоріжжя Анатолій Куртєв, внаслідок ворожого обстрілу загинув чоловік,дитина 2012 року народження померла в кареті швидкої допомоги. За попередньою інформацією, в будинку проживали троє людей.Також одну жінку ушпиталили. Ще одній людині домедичну допомогу надали на місці. В сусідніх будинках вибуховою хвилею пошкоджені вікна і покрівлі.

Також, згідно з повідомленням Генпрокуратури, 8 квітня внаслідок обстрілу ворогом Торецька Донецької області отримав поранення 15-річний хлопець.

Зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 449, Харківській – 275, Київській – 127, Херсонській – 94, Запорізькій – 89, Миколаївській – 85, Чернігівській – 68, Луганській – 66, Дніпропетровській – 66.

Нагадаємо, 31 березня в Авдіївці Донецької області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу загинув 5-місячний хлопчик. Станом на кінець березня 2023 року в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації загинули 467 дітей.

Читайте: Від початку повномасштабної війни розшукано 11 090 українських дітей

Фото: Telegram Анатолія Куртєва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона