ВЛК у Броварах працюватиме довше – черги будуть меншими: депутати виділили кошти на премії лікарям | Трибуна

image
9 Травня 2024, 19:12
Поділитися:

Сьогодні на позачерговій сесії міськради депутати виділили 550 тис. грн на додаткову оплату праці медичним працівникам військово-лікарської комісії.

Зокрема, на понаднормову роботу – до 18:00.

До сьогодні лікарі ВЛК працювали в одну зміну – до 14 год. Проте потреба в їх послугах останніми тижнями значно зросла.

Так, новий закон про мобілізацію, який президент України підписав 16 квітня, набуває чинності з 18 травня. Згідно з документом, усі військовозобов’язані українці 18- 60 років, починаючи з цієї дати, мають протягом 60 днів оновити свої дані. Інакше, на порушників очікують значні штрафи. Тож нині військовозобов’язані чоловіки і жінки годинами стоять у чергах, аби отримати висновки ВЛК.

Відтак сьогодні депутати міськради ухвалили рішення виділити кошти лікарям на премії за додаткову роботу до 18 год.

Заступниця директора Броварської БКЛ Тетяна Щербак зазначила, що цілодобова послуга прийому військовозобов’язаних теж присутня, але надається у приймальному відділенні. Проте електронна черга не передбачена.

«Лікарі вносять дані людини в базу НЗСУ. Система не дозволяє вносити дані більшої кількості осіб протягом визначеного робочого часу. Саме тому ми ухвалюємо рішення про доплату лікарям, аби в законний спосіб продовжити робочий день і надати можливість фахівцям обслуговувати більшу кількість охочих протягом доби», – повідомив начальник відділу НС та взаємодії з правоохоронними органами Василь Довгань.

Також він зауважив, що необхідні кроки для зменшення черг уже зроблені – долучили фахівців, задіяли ще один кардіограф тощо. Наразі найбільші черги до лікаря-терапевта, який уповноважений підписувати фінальне заключення ВЛК.

Фото – ілюстративне

Читайте також:

Від обмежено придатних до повністю готових воювати: нові правила ВЛК набувають чинності

Не згодні з ВЛК? Як оскаржити їхнє рішення та які документи потрібні

Міноборони спростило проходження ВЛК для військових: як це працюватиме

Не лише паспорти: нові заборони для військовозобов’язаних чоловіків за межами країни

Джерело: Трибуна – Бровари