Власнику колишньої «Сотки» з Торгмашу підкинули гранату: ледь не постраждала дитина з нянею

image
9 Серпня 2019, 20:41
Поділитися:

У Броварах няня із 3-річною дівчинкою натрапили на бойову гранату, яка лежала біля паркана їхнього будинку. Господар будинку – бізнесмен Валерій Шевчик – вважає, що гранату підкинули рекетири, які сидять у чиновницьких кріслах і намагаються відтиснути його бізнес. На думку підприємця, його єдиний шанс на порятунок – розголос у пресі.

У середу, 7 серпня, броварські правоохоронці повідомили, що вилучили гранату ГРД-5, яка лежала просто неба. За інформацією правоохоронців, небезпечну знахідку виявила жителька Броварів на вулиці Волошковій біля паркану свого будинку. Оперативники Броварського відділу поліції, фахівці-вибухотехніки ГУ поліції Київщини огородили небезпечну ділянку та вилучили гранату і запал до неї.

А згодом «Київ-оперативний» опублікував відео, на якому броварський підприємець Валерій Шевчик повідомив, що 7 серпня на його родину скоєно замах, у результаті якого мало не загинули 3-річна донька бізнесмена та її няня, які першими знайшли небезпечну знахідку. 

Валерій Шевчик

Загалом у сім’ї Шевчика проживає 5 дітей, які могли постраждати від небезпечних намірів рекеритів, повідомляє ICTV. Няня Лариса перша натрапила на страшну знахідку. Жінка розповідає, що гуляла з маленькою донькою господаря і побачила біля воріт на траві якусь «зелену штучку з проволокою».  Лариса не відразу зрозуміла, що це, а коли підійшла ближче – виявилась граната.

Жінка відразу схопила дитину та побігла всередину будинку, звідки і зателефонувала господареві. Валерій одразу примчав додому і виявив у траві не аби-яку гранату, а справжню, бойову, РГД-5. Спантеличений господар будинку одразу викликав правоохоронців і саперів. Валерій Шевчик дякує долі за те, що дитина не встигла взяти до рук знайдену річ.

Бізнесмен розповідає, що це вже не перша спроба залякати його. Окрім того, погрози постійно надходять і його співробітникам.Так, за словами бізнесмена, нещодавно на його підприємстві працівники натрапили на протитанкову міну (згодом з’ясувалося, що вона навчальна) та відбувалося блокування роботи його фірми.

На камерах спостереження видно, як невідомий чоловік кілька разів проходить повз будинок, а згодом кладе щось під ворота та втікає.

Валерій Шевчик розповідає, що йому відомо, хто це зробив і не він один страждає від діяльності рекетирів, які нібито сидять у чиновницьких кріслах. Навіть співробітники Валерія переймаються за життя своїх родичів та бояться розправи.

У відео підприємець повідомив, що 9 серпня об 11 год під офісом президента проведе викривальну прес-конференцію, де планує розкрити усі карти. А також звернувся за допомогою до ЗМІ – надати цьому інциденту розголосу та попросив захисту в правоохоронців і особисто у президента Володимира Зеленського.

Як повідомили в Броварському відділі поліції, за даними фактами відкрито 3 кримінальні провадження:  7 серпня за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконе поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), 8 серпня за ч. 1 ст. 206 ККУ (протидія законній господарській діяльності), а 9 серпня – за ч. 1 ст. 129 ККУ (погроза вбивством).

Валерій  Петрович Шевчик, 1964 р.н, керівник Броварської міської професійної спілки працівників взуттєвої галузі та майже 22 роки керівник ПП «Погляд» (діяльність концертних та театральних залів), власник колишнього кінотеатру «Сотка», що на Торгмаші. Нині в приміщенні колишнього будинку культури – більярдна, клуб, готель, ресторан та інше. Також Шевчик співзасновник ТОВ «Щорсівський гранітний комбінат» та кінцевий бенефеціарний власник ТОВ «Трансмир ЛТД». Остання фірма у червні минулого року проходила по кримінальній справі Оболонського районного суду Києва щодо операцій із купівлі-продажу піску річкового та каміння бутового. Окрім цього, Валерій Шевчик є співвласником ТОВ «Трансмир ГМБХ», яке, за розслідуванням «Стопкору», у грудні 2017 р. було причетне до злочинів за ст. 197-1 «самовільне зайняття земельної ділянки», 239-2 «незаконне зайняття земель водного фонду», ст. 277 «пошкодження шляхів сполучення» КК України.

Джерело: Трибуна Бровари