Власниками сонячних батарей відновлять «зелений тариф»

Власниками сонячних батарей відновлять «зелений тариф»
3 Лютого 2023, 01:16
Поділитися:

Держава відновить повну оплату «зеленого тарифу» власникам домашніх сонячних електростанці. Про це під час марафону в телеефірі сказав голова Національної комісії з державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

За його словами, 30 січня регулятором ухвалене рішення про скасування постанови, яка на період дії воєнного часу дозволяла проводити лише часткові розрахунки з власниками домашніх сонячних електростанцій. Таким чином держава стимулюватиме власників домашніх СЕС виробляти більше електроенергії на тлі її дефіциту в країні.

Нагадаємо, «зеленим» називається тариф, при якому держава проводить закупівлю електроенергії за підвищеною ціною у приватних осіб і організацій, які застосовують альтернативні джерела енергії. До них відносяться вітряні установки, сонячні панелі, біологічне паливо, невеликі гідростанції. Сонячна енергія — популярне і доступне джерело енергії, яке практично не приносить шкоди навколишньому середовищу. Приватні користувачі, що використовують сонячні батареї, можуть мати дозволену потужність до 30 кВт.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама