Влаштували сміттєвалище просто посеред міста: у Києві судитимуть керівника “Київавтодору” та ексголову ШЕУ, – ФОТО

image
9 Травня 2024, 15:22
Поділитися:

До столичного суду скеровано обвинувальний акт відносно керівника “Київавтодору” та колишнього голови Шляхо-експлуатаційного управління з утримання автошляхів Солом’янського району.

Як повідомила прокуратура, їх підозрюють у службовій недбалості.

Вони фактично перетворили земельну ділянку у Солом’янському районі на сміттєзвалище. Сюди вивозили відходи попри те, що між КП ШЕУ та низкою фірм були укладені угоди щодо вивозу вміття на спеціально облаштовані полігони.

Керівник “Київавтодору”, за даними слідства, знав про це і ніяк не втручався у ситуацію.

Фахівці Держекоінспекції встановили, що забрудненням і засміченням земельної ділянки місту заподіяно тяжкі наслідки на суму близько 278 млн грн.

Тож очільників комунальних підприємств судитимуть за ч. 2 ст. 239 (забруднення земель) і ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років та, можливо, штраф.

Нагадаємо, раніше гендиректора “Київавтодору” повідомили про підозру у тому, що він наварився на мільйони гривень під виглядом ремонту доріг.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua