влада вирішила перекрити вулицю на користь однієї людини

image
13 Грудня 2019, 12:43
Поділитися:

Дата публикации: 13 декабря 2019.

Забудувати рекреаційну зону та перекрити вулицю на користь приватної особи – в Бучі Київської області “обговорювали” зміни в детальні плани територій.

Перекрити вулицю загального користування у місті. “Неможливо”, – скажете ви? Але місцева влада у Бучі Київської області вважає по іншому і вірить, що можливо все. Тим більше, що перекриття вулиць у Бучі вже стало сумною традицією.

Вулицю Верьовки у Бучі хочуть перекрити

Люди справедливо обурилися ініціативою влади перекрити вулицю Верьовки у Бучі. Інформація про це з’явилась в одній із місцевих груп у соціальній мережі фйсбук. Зокрема, зазначаеється, що у Бучі мають намір провести слухання з питання внесення змін до детального планів територій, які полягають у забудові рекреаційної зони озеленених територій загального користування (позначена на схемі як Р-3) та перекритті вулиці Верьовкі. Цікаво, що зміни детальних планів територій, якими намагаються затвердити зміни, суперечать Генеральному плану та Зонінгу.

Люди відстоювали право на вулицю у Бучі

Архітектура міста Буча вважає по іншому, з їх точки зору відсутнісь розриву вулиці Верьовки та наявна рекреаційна зона – це помилки у генплані, які варто невідкладно виправити детальними планами територій. Звісно, така постановка питання викликала конфліктну ситуацію, насамперед, обурилися власники земельних ділянок по вулиці Верьовки.

Люди відстоювали право на вулицю у Бучі

Люди відстоювали право на вулицю у Бучі

За словами людей, мешканці “бурхливо” відстоювали своє право вільного під’ізду до своїх садиб, Бучанська міська рада навіть викликала поліцію та Бучанську варту на допомогу.

Не перша захоплена улиця у Бучі

Цікаво, що вулиця Верьовки це не перша вулиця у Бучі, яка пов’язана із інтересом окремої приватної особи. Так, видання ITV раніше повідомляло, що суддя Людмила Саранюк, яка одночасно є головою Ірпінського міського суду, зобов’язала слідчих місцевої прокуратури та поліції відкрити кримінальне провадження за фактом самозахоплення власником телеканалу “Погляд” та компанії “БЕСТ” Олексієм Зіневичем вулиці Ганни Барвінок у Бучі.

За інформацією МояКиївщинаОлексій Зіневич незаконно огородив понад 1,6 га землі Лісової Бучі, в тому числі міську вулицю. Бучанці припускають, що саме землею міський голова Анатолій Федорук розраховується із Олексієм Зіневичем за позитивні відеосюжети, які виходять на каналі “Погляд”. Вважалося, що це ексклюзивний випадок в історії українського кримінального права, коли одна людина захоплює міську вулицю, а Києво-Святошинська прокуратура, Ірпінська прокуратура та Бучанська міська влада взагалі не реагує на це.

Проте, виявилось, що захоплення вулиць у Бучі потроху стає сумною традицією.

Нещодавно Бучанська міська рада проголосувала за розробку ще одного скандального детального плану, згідно якого лісову територію орієнтовною площею 5,5 Га в районі міського парку передбачено для розміщення багатоквартирної забудови з парковкою.

Джерело: МИСТОИНФОРМ