Влада столиці просить киян негайно повідомляти про перевірки у будинках

image
7 Червня 2019, 17:22
Поділитися:

Влада столиці, зокрема Департамент житлово-комунальної інфраструктури, після вчорашніх подій з перекриттям руху транспорту на вулиці у Дніпровському районі, звернулися до мешканців Києва.

Киян попередили, що Державна служба України з питань праці проводить перевірки в ОСББ та ЖБК, наслідком яких є великі штрафи та арешт рахунків. У Департаменті повідомили, що надіслали в усі райдержадміністрації столиці листи та списки будинків з графіками проведення перевірок у нинішньому році. РДА мають провести інформаційну роботу, як підготуватися до перевірок, що показувати перевіряючим, а що – ні, які документи підготувати. Це потрібно зробити для того, аби попередити арешти рахунків будинків й сплати зайвих коштів для погашення штрафів. Департамент житлово-комунальної інфраструктури просить негайно звертатися до них у разі виникнення проблем.

Ситуацію, що склалася, детально роз’яснила у відео зверненні начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Віра Радченко.

 

Також опубліковано Графік планових перевірок є на сайті Головного управління Держпраці у Київській області за посиланням: http://kiev.dsp.gov.ua/planovi-perevirky-na-2019-rik-3/…

– З цією проблемою штрафів зіштовхнулись співвласники київського ОСББ «Миколи Лебедєва 4/39а», пояснює Віра Радченко. Рахунки цього об’єднання арештовані виконавчою службою, з них списуються кошти в рахунок погашення штрафу від Держпраці. Підставою для арешту рахунків став штраф, виписаний за результатами інспекційної перевірки Держпраці. 
Перевірку цього ОСББ проводило Головне управління Держпраці в Київській області. Штраф ОСББ був виписаний за те, що інспектор нібито виявив в будинку консьєржів, яких не було в штаті ОСББ. Той факт, що у цьому будинку консьєржі працювали за угодами зі співвласниками, інспектор не взяв до уваги та виписав штраф в 1 377 000 грн.
ОСББ звернулось до суду для того, щоб оскаржити штраф. Однак суд не зупинив процес стягнення штрафу на час розгляду справи. Таким чином будинок на 400 квартир опинився на межі виживання.
Сьогодні співвласники цього будинку влаштовували пікети на бульварі Праці.
Тож закликаємо всі ОСББ та ЖБК бути пильними, вживати заходів для випередження подібних проблем.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ