Влада хоче примусити усі багатоповерхівки міста платити земельний податок

image
5 Липня 2019, 19:13
Поділитися:

Під час 73 сесії БМР, що відбулася 27 червня, депутати вирішили знизити на 2020 рік земельний податок для ОСББ та ЖБК, які є неприбутковими організаціями з 0, 51% (так платили у 2018 та 2019 роках) до 0, 25% (у 2020 році). При цьому вирішили, що треба всім багатоповерхівкам міста оформити земельні ділянки біля будинків та змусити сплачувати земельний податок. 

 При цьому податок для ОСББ та ЖБК, у будинках яких на першому поверсі знаходяться магазини, перукарні тощо не знизили. Він становить на 2020 рік – 0, 75% від нормативної грошової оцінки землі.

Наразі платять податок всього 12 ОСББ з 162 існуючих. Решта оформляти земельні ділянки у постійне користування не хочуть, у тому числі через високий податок на землю. Деяким ОСББ міська влада, навпаки, відмовляє у бажанні оформити земельні ділянки.

Депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Вовкотруб на сесії запропонував внести зміни у програму розвитку земельних відносин, в якій передбачити 3, 5 млн. грн на оформлення земельних ділянок під будинками. 

Міський голова Геннадій Дикий охоче це підтримав. 

Тільки як юридично можна примусити когось взяти в оренду чи в постійне користування землю, ані депутати, ані мер не пояснили. 



Джерело: БЦ-News: новини Білої Церкви / Белая Церковь — БЦ News — БЦ News