Вхід безкоштовний: у Києві пройде фестиваль для молоді, підлітків і батьків

Вхід безкоштовний: у Києві пройде фестиваль для молоді, підлітків і батьків
24 Липня 2024, 17:33
Поділитися:

З 24 липня до 25 серпня в Києві та інших містах по всій країні пройде фестиваль “Тут живемо літо”.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?” разом з партнерами створили простір, де кожен та кожна може краще пізнати себе та інших.

«Тут живемо літо» розпочнеться в Києві 24 липня на ВДНГ, а в серпні приїде в інші регіони країни. Протягом фестивалю підлітки та молодь навчаться легких та дієвих способів піклування про себе: від цікавих фізичних активностей та ігор до технік самодопомоги під час стресових ситуацій та кращого розуміння своїх емоцій. Окрема програма передбачена й для батьків.

«Бути в ресурсі важливо для всіх нас, але якщо йдеться про підлітків, то турбота про їхнє ментальне здоров’я має додаткову важливість – сам вік у них досить чутливий, і якщо на нього накладаються випробування, пов’язані з війною, то тиск збільшується. Що в цих обставинах можемо робити — творити життя. Ми можемо плекати стосунки, мати мужність мріяти, творити спільноту й бути людьми надії. Це все складові нашої стійкості, і важливо, щоб молодь і підлітки відчули драйв нашої стійкості», — сказала Оксана Збітнєва, керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України.

Вхід безкоштовний: у Києві пройде фестиваль для молоді, підлітків і батьків, фото-1, У Києві пройде фестиваль для молоді та підлітків

У Києві пройде фестиваль для молоді та підлітків

Територія фестивалю поділена на різні “бази”. На “СпортБазі” можна буде пограти в м’яч із родиною, запустити фризбі чи пройти квест із друзями. На “АртБазі” — спробувати арттерапію, а на “ЧілБазі” — відпочити, коли втомились від інших зон.

Окрім спортивних та артактивностей, учасники та учасниці фестивалю зможуть відвідати майстерні, які допоможуть розвинути емоційний інтелект і навчитися краще розуміти себе та свої почуття.

Батьки також зможуть узяти участь в активностях фестивалю, які допоможуть відпочити, провести час із дітьми, поговорити зі спеціалістами та краще зрозуміти свої емоції та емоції дітей.

Вхід вільний.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua