Військовий з Київщини повернувся на передову з біонічною рукою

image
2 Травня 2023, 17:28
Поділитися:

Фото: Львівська міськрада

Захисник з Київщини повернувся на фронт з біонічною рукою, яку йому встановили у реабілітаційному центрі “Незламні”.

Про це повідомили в Львівській міській раді.

Олександр – 24-річний захисник із Київщини, брав участь у звільненні Чернігівщини, бив ворогів на запорізькому напрямку, а згодом і на донецькому. Там і втратив праву руку.

У той день разом із побратимами захисник вирушив звільняти одне із сіл поблизу Сіверська (Бахмутський район). Кулемет танка, в якому їхали бійці, заклинив. Щоб його перезарядити, Олександр вибрався з машини. Саме в той момент у танк влучила ворожа міна, розповіли у міськраді.

Олександр отримав множинні поранення: багатоуламкові пошкодження боку, поламані ребра, пробиті легені та посічена рука. Домедичну допомогу надали побратими. Потім пораненого захисника доправили до лікарні в Краматорську, де йому й ампутували кінцівку.

А далі – низка операцій і місяці в лікарнях Дніпра та Києва. Після завершення лікування Олександр мріяв про сучасний біонічний протез. Молодий чоловік навчився керувати своєю біонічною кінцівкою, і вже з нею повернувся на фронт, бо щодня хоче наближати нашу перемогу. Вдома на нього чекає дружина та п’ятирічний син, для якого татко вже – супергерой.

Раніше ми розповідали, що в Охматдиті протезували 6-річну дівчинку, яка втратила ногу через обстріл рф

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua