Військовий ПДФО має залишитись в місцевих бюджетах – АМУ

image
19 Вересня 2023, 16:34
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 16:23

Виконавчий директор Асоціації міст України (АМУ) Олександр Слобожан наголосив на необхідності залишити в громадах, в бюджетах яких має бути цільова стаття видатків на безпеку й оборону “військовий” ПДФО.

Про це, як передає KВ, повідомив сам виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться у повідомленні, Асоціація міст України обґрунтувала, чому військовий ПДФО має залишатися в громадах.

За словами Олександра Слобожана, однією з причин є супротив самих військових.

“Військові проти! Їх потреби забезпечуються громадами терміново, майже в момент виникнення, на всіх рівнях командування. Для них це питання життя”, – зауважив виконавчий директор АМУ.

Також, у повідомленні відзначається небажання цього самих громадян, адже, за словами Олександра Слобожана, ніхто не хоче руйнування унікальної системи державної оборони, сформованої з 24 лютого 2022 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, військові, які зараз сплачують військовий ПДФО, до мобілізації сплачували в громади ПДФО із зарплат учителів, продавців, робітників, службовців, податок на землю та нерухомість, єдиний податок від підприємницької діяльності.

“Сьогодні цих податків немає в громадах. З 24.02.2024 кількість воїнів зросла на 700 тисяч осіб за рахунок мешканців громад, які перестали сплачувати “цивільний” ПДФО, сплачують “військовий” і їх родини щоденно потребують відповідних послуг”, – зауважив виконавчий директор АМУ.

Олександр Слобожан також наголосив, що альтернативи швидкому й ефективному забезпеченню військовослужбовців, яке є зараз від місцевого самоврядування, Уряд не пропонує.

Раніше KВ повідомила, що Кабінет міністрів Дениса Шмигаля вніс до Верховної Ради законопроект, розроблений Міністерством фінансів, який передбачає з 1 жовтня забрати у місцевих бюджетів частину податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу. За ініціативою Уряду, кошти направлятимуться не до бюджету громад, а до спеціального фонду державного бюджету.

Читайте: Кабмін пропонує Раді “забрати” військовий ПДФО у громад

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона