Військово-патріотичний табір «Навігатор – 2021»

image
6 Серпня 2021, 00:02
Поділитися:

Головна  /  Військово-патріотичний табір «Навігатор – 2021»

|  02. 08. 2021

Сім діб тривав вишкільний військово-патріотичний наметовий табір «Навігатор – 2021», організований Білоцерківською громадською молодіжною організацією «Фонд підтримки молодіжної політики», яка покликана активно сприяти патріотичному вихованню підростаючого покоління.

Проведення цього табору відбулося при значній фінансовій підтримці управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради та в результаті міського конкурсу проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2021 році.

Для проведення цього таборування управління з питань молоді та спорту профінансувало оренду плавзасобів (11 200 грн.), що було основним внеском в реалізацію програми таборування.

Дорослі члени організації Пантюшенко Валерій Миколайович та Пантюшенко Наталія Геннадіївна, які керували таборуванням мають значний позитивний досвід проведення наметових вишкільних таборів патріотичного спрямування для дітей та молоді бо вже багато троків працюють в ЦПО «Соняшник».

Завдання Програми полягало в тім, щоб разом з пропагандою здорового способу життя та профілактикою негативних явищ, в ході таборування організувати проведення військово-патріотичного виховання учасників.

Учасники таборування здійснили водний перехід довжиною 10 км з Білої Церкви до урочища Кошик де і облаштували наметовий табір.

Згідно назви «Навігатор – 2021», основна увага під час таборування приділялася навігації – учасники вправлялися в веслуванні, керуванні туристськими човнами та рятуванні потопаючого за допомогою рятувального кінця.

Але, крім того, як майбутні захисники Вітчизни, відпрацьовували влучну стрільбу з пневматичної гвинтівки, вчилися орієнтуватися на місцевості, кидати ножа в ціль, вести спостереження та розвідку, пересуватися по лісу в темряві, добувати їжу в екстремальних умовах, розводити багаття та готувати їжу.

Вечорами біля багаття розучували та співали українські патріотичні пісні та вели бесіди на історичні теми.

Найбільш підготовані, а їх виявилося, майже, половина учасників, здали норматив на скаутське звання лісу «Робінзон».

Щоб стати «Робінзоном» треба було в складі дрібної групи з двох-трьох осіб змайструвати пліт та за допомогою нього в сутінках переправитися на протилежний берег («безлюдний острів»). Дозволялося брати з собою на групу не більше десяти самих необхідних предметів – де сірник, ніж чи пляшка питної води вважається окремими предметами.

Кандидати в «робінзони» повинні на «безлюдному острові» в темряві розвести багаття, спорудити тимчасове житло з підручних матеріалів та переночувати в ньому.

В ранці наступного дня знайти «колись загублену піратами» карту, на якій позначено місце знаходження «скарбу» та розшукати цей «скарб».

Наші «робінзони» успішно справилися з усіма завданнями.

Переповнені позитивними емоціями, але з певним смутком, що табір так швидко скінчився, учасники повернулися до своїх домівок з великим бажанням знову взяти участь в подібному таборуванні.

Управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт