Військовій справі навчають старшокласників у госпіталі на Київщині

image
23 Травня 2019, 16:19
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Травень 23rd, 2019

.

Цієї весни на базі Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни, що у селі Циблі на Київщині, організовано Центр військово-патріотичного виховання.

Започаткування цього напрямку стало ініціативою госпіталю відповідно до Указу Президента України «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

За задумом керівництва на території госпіталю планується будівництво фортифікаційних споруд – бліндажів, окопів, блокпостів і т.д. Все це навчаться будувати учні старших класів районних шкіл за допомогою учасників АТО та інструкторів центру військово-патріотичного виховання.

Ще в квітні відбувся перший етап будівництва фортифікаційних споруд. Тоді початок робіт благословив священик Православної української церкви отець Михаїл. Учасниками заходу стали діючі військовослужбовці, які представили сучасні зразки озброєння української армії учням загальноосвітніх шкіл району (Циблівської, Улянівської, Лецьківської, Полого-Вергунівської, Ташанської, Хоцьківської) та вихованцям Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату «Патріоти».

Були проведені навчання з надання невідкладної медичної допомоги на полі бою. Командирами підрозділів було поставлено учбове завдання по розвідці та відбиттю ворожого нападу. В ході проведення навчань виконувались завдання по розбиранню та збиранню зброї АК-74 та СВД.

Командирами підрозділів по виконанню учбово-бойового завдання були звільнені в запас бійці АТО – пацієнти Центру, які передавали свій бойовий досвід підростаючому поколінню. На заході була польова кухня, яка забезпечила після виконання учбового завдання молодь, демобілізованих бійців АТО та військовослужбовців солдатським обідом.

14 травня відбувся другий етап будівництва фортифікаційних споруд, в якому взяли участь учні  Пристромів, Великої Каратулі та Дем’янців.

Всі активно виконували поставлені завдання та, як справжні щирі українці, прикрашали роботу піснею. У вдячність за виконані завдання учні повезуть до своїх шкіл пам’ятні подяки.

За повідомленням сайту медичного закладу

Джерело: Вісник Переяславщини