Війна завдала довкіллю Києва та області збитків на понад 47 млрд гривень

image
1 Січня 2023, 15:09
Поділитися:

1 січня 2023 г. 15:03

Довкіллю столиці та Київської області за 10 місяців війни завдано збитків на 47 мільярдів 483 мільйони гривень. Найбільше постраждало повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Сума збитку становить 46 мільярдів 814 мільйонів гривень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що земельним ресурсам Столичного регіону завдано збитків на 669 мільйонів гривень внаслідок засмічення та забруднення через руйнування, спричинені військовою агресією рф.

Екологи зауважили, що вже у квітні 2022 року було здійснено перші огляди місць, де ворожі снаряди завдали найбільшої шкоди навколишньому середовищу. Після деокупації екоінспектори Столичного округу в рамках залучень до кримінальних проваджень здійснюють регулярні виїзди на місця військових екозлочинів на території Київської області та Києва.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року екоінспектори встановили, що обстріл військами рф складів на Київщині завдав збитків довкіллю на понад 32 млн гривень. Внаслідок артилерійського обстрілу відбулося загоряння складських приміщень в селі Стоянка, Бучанського району. У результаті горіння в атмосферне повітря регіону потрапило 10 тисяч тонн забруднюючих речовин

Читайте: Довкіллю України внаслідок агресії рф завдано збитків на понад 1,35 трильйона гривень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона