Війна переходить у довготривалу фазу, українців чекають важкі тижні, – Рєзніков

image
13 Травня 2022, 21:11
Поділитися:

13 травня 2022 г. 21:01

Окупанти не зуміли досягти своїх цілей шляхом військової інтервенції та зміни влади в Україні, але війна ще не закінчена – попереду на нашу країну чекає тривала фаза війни.

Про це KВ стало відомо з повідомленняміністра оборони України Олексія Рєзнікова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“На нас очікують надзвичайно складні тижні. Скільки їх буде – точно не скаже ніхто. У цей період ми будемо тримати оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора”, – зазначив Резніков.

Він повідомив, що понад 1,5 тис. українських воїнів вже навчаються чи у найближчі дні розпочнуть опановувати техніку наших партнерів, щоб потім повернутися у якості інструкторів. Хтось, як артилеристи, одразу піде в бій.

“Поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час. Зараз його присутність точкова, це треба розуміти”, – зазначив міністр.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зростання тиску санкцій на росію та збільшення іноземної допомоги Україні у перспективі кількох місяців, на думку міністра, мають створити умови, за яких кремль остаточно втратить шанси досягти бодай якогось успіху. Тоді повинно з’явитися нове вікно можливостей для України.

Як повідомивв ефірітелемарафонувійськовий експерт Олег Жданов,активна фаза цієї війни може затягнутись на 5-6 місяців.

Читайте:Окупанти перекинули на Зміїний комплекси ППО “Тор-М2” і “Панцир”

Фото: ОП

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона