Віце-прем’єр-міністерка, Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук побувала з робочим візитом у Бучанському районі

image
20 Січня 2023, 10:27
Поділитися:

18 січня, Віце-прем’єр-міністерка, Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук відвідала Київський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Отчий дім». Участь у заході взяв заступник голови Київської ОВА Сергій Білецький та голова Бучанської районної військової адміністрації Данило Мавлянов.

У центрі соціально-психологічної реабілітації зараз мешкають внутрішньо переміщені особи. Мова йде про сім`ї з дітьми й багатодітні родини з Донецької, Луганської та Запорізької областей. Ірина Верещук оглянула умови життя переселенців, зокрема, поцікавилася забезпеченням необхідними речами та послугами. Під час візиту пані Віце-прем’єр-міністерка прокоментувала аспекти виплат допомог для ВПО та їхнє працевлаштування, що є необхідною умовою соціалізації.

Ірина Верещук наголосила на тому, що люди, які наразі перебувають у зоні бойових дій, повинні зголошуватися на виїзд із небезпечних місць в інші регіони України. Зокрема, багато переселенців вже розмістила і продовжує приймати Київщина.

Також під час візиту Ірина Верещук поспілкувалася з дітьми про їхнє життя, навчання, мрії. Наприкінці зустрічі команда Ірини Верещук вручила подарунки — ноутбуки, теплий одяг, пледи, книги та іграшки від Бучанської райдержадміністрації. Крім того від Київської ОВА для дітей передали інтерактивну дошку з проектором.

Нагадуємо, що в жовтні Віце-прем’єр-міністерка уже відвідувала Макарів. Метою поїздки було питання забезпечення внутрішньо переміщених осіб необхідними соціальними послугами та робота органів соціального захисту населення Бучанського району.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація