Вітамін D3: користь та дефіцит

image
5 Жовтня 2022, 15:31
Поділитися:

Користь вітаміну D3 важко переоцінити

А ви знаєте про всі переваги вітаміну Д3? Він дуже корисний нашому імунітету. Служить відмінним помічником підтримки у порядку кісток, зубів, м’язів. Але і це не всі його переваги, тому що прийом цього вітаміну покращить стан волосся, шкіри, серця, підніме настрій та налагодить сон

Багато хто говорить про те, що вітамін D несе користь, але якщо розібратися, він прибирає все негативне з організму. Далі ми вирішили розібратися в дефіциті, чому він з’являється, які симптоми існують і як з ними боротися.

То чи є користь Вітаміну D?

Чи корисний вітамін D – так, однозначно. Він корисний, коли його достатньо в організмі.

Між ним і гормоном можна поставити знак рівності. А все через те, що він бере участь у понад 3000 процесах у нашому організмі. Лікарі наполягають, що потрібно контролювати його рівень, оскільки статистика показує, що у понад 90% людей траплялася недостатність цього вітаміну.

Як показують клінічні дослідження – дефіцит чи недостатність Вітаміну D шкодять організму

Чому дефіцит такий поширений?

Не обов’язково приймати добавки. Вітамін D легко можна отримати від прямих сонячних променів десь з 11:00 до 15:00. Якщо не встигли, є продукти харчування, але, на жаль, їх замало. Наприклад, якщо ви захочете досягти денну норму вітаміну Д, вам потрібно з’їсти 40 жовтків, а це й шкідливо для організму та надто в цілому

Якщо ви працюєте в офісі, носите закритий одяг, живете в середовищі не призначеного для життя — все це перешкоджає отриманню потрібного вітаміну. Ви наносите сонцезахисний крем, а він, як ми знаємо, не допускає потрапляння сонячних променів на ваше обличчя і тому не відбувається процес синтезу. Навіть якщо ми сидимо в приміщенні і вікна виходять на сонячну сторону – наше тіло все одно не вироблятиме Вітамін D, оскільки ультрафіолетові промені не проходять через скло.

Що дає відсутність дефіциту Вітаміну D?

Основною закладеною функцією цього вітаміну є допомога кальцію та фосфору засвоюватися. Завдяки цьому кістки, шкіра, м’язи, серце, зір, нігті, зуби будуть гаразд. У разі поганого засвоєння всі ці органи страждатимуть. Вітамін D3 займає лідируючі позиції серед добавок. Разом з ним трійку лідерів займають Вітамін С, Цинк та Омега-3 кислоти.

Ви не повірите, але він допомагає запобігти захворюванням на діабет 1 типу, розсіяний склероз і різні запалення в організмі.

Вітамін D3  онкопротектор. Вчені вивели, що вживання цієї добавки зменшує ризик захворіти і померти від раку товстої кишки, грудей, простати та яєчників.

Робить шкіру пружною, бореться з акне та випаданням волосся.

Він є відмінним стимулятором для вироблення колагену, якого з віком стає дедалі менше.

Сприяє регенерації клітин та не дає їм так швидко старіти;

Прибирає різні запалення у тканинах, прибирає акне та зміцнює цибулини волосся.

Відновлює баланс нервової системи, зменшує ризик появи депресії.

Відмінний антидепресант, який у рази кращий за ті, що прописують лікарі, адже він не такий шкідливий і дає лише позитивний вплив на організм. Є доведені дослідження, які дали результати того, що при прийомі вітаміну D3 зменшуються симптоми депресії.

Як підвищити рівень Вітаміну D?

Один із найперевіреніших методів — приймати добавки з Вітаміном D3. Щоб не труїти свій організм, зупиняйте свій вибір на добавках з чистим складом на природній основі.



Читати “Моя Київщина” у Facebook




Джерело