Віталій Кличко: «Цього року в столиці замінять понад 100 км тепломереж»

image
8 Липня 2020, 13:31
Поділитися:

Цього року в столиці планують замінити понад 100 кілометрів аварійних тепломереж.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції і показав відео, як здійснюють роботи з перекладання 3 кілометрів тепломереж на проспекті Академіка Глушкова.

«Київ, навіть в умовах пандемії, продовжує розвиватися. Ми будуємо дитячі садочки і школи, ремонтуємо дороги, оновлюємо наші парки. Втілюємо інфраструктурні проекти, що запланували. Зокрема, і готуємо теплове господарство до наступного опалювального сезону. Загалом цього року плануємо замінити понад 100 км тепломереж на 28-ми локаціях. На це місто виділило 450 мільйонів гривень», – сказав Віталій Кличко.

Мер нагадав, що київський теплоенергетичний комплекс входить у трійку найбільших у Європі.

Але 80% тепломереж столиці не оновлювали десятиліттями і вони в дуже зношеному стані. Це стає причиною аварій, гейзерів, що б’ють на вулицях та на мостах.

«Саме тому в 2018 році ми не подовжили угоду з «Київенерго» і повернули теплоенергетичний комплекс в управління громади. Та розпочали масштабну програму з його модернізації. Ми заручились підтримкою міжнародних партнерів та залучаємо кошти в модернізацію системи теплопостачання Києва», – зазначив Віталій Кличко.

Минулого року «Київтеплоенерго» замінило 130 км зношених тепломереж. Завдяки цьому в минулому опалювальному сезоні знизилась аварійність та зменшився рівень тепловтрат.

«Учора я перевіряв, як триває оновлення мереж на проспекті Академіка Глушкова. Там масштабні роботи – замінять майже 3 км аварійних тепломереж, яким більше 35-ти років. Ці мережі забезпечують 86 житлових будинків, 4 дитячих садочки, 2 школи, лікарню і 3 відомства. Минулого опалювального сезону там сталося близько 10-ти аварій, через які люди залишались без послуг. Замість старих і зношених прокладаємо нові технологічні труби з гарантійним терміном експлуатації 40-50 років», – повідомив мер Києва.