Віталій Кличко привітав українців із Днем Конституції

image
28 Червня 2019, 13:20
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко привітав українців з Днем Конституції та зазначив, що повага до своєї держави полягає, перш за все, в дотриманні її Основного закону.

Про це йдеться на Офіційному порталі Києва.

«Конституція – це фундамент нашої державності, незалежності і демократії. Основний закон України гарантує нам багато прав і свобод. Головне – щоб норми Конституції неухильно виконувались і працювали на благо всіх українців. Щоб держава захищала своїх громадян, а вони її поважали. Сьогодні Україна проходить через складні випробування – окупація Криму, війна на сході, нестабільність політичної ситуації. І ми розуміємо, що не один виклик ще доведеться подолати на шляху утвердження нашої державності та незалежності! Але Україна, її влада і громадяни повинні робити все, аби в країні були забезпечені і дотримувалися основні принципи, гарантовані нашою Конституцією. Права і свободи людини, демократія, верховенство закону», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також зауважив, що хоча сьогодні нашому Основному закону, головному символу демократії, виповнюється тільки 23 роки, перша українська Конституція гетьмана Пилипа Орлика була упорядкована понад 300 років тому і була однією з перших в Європі та світі.

Читайте також: Президент Зеленський привітав українців з Днем Конституції та анонсував новий флешмоб

Читайте також: В Україні відзначають День Конституції – основному Закону виповнилось 23 роки

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV