Віталій Кличко підписав Меморандум з французькою компанію щодо переробки сміття

image
21 Червня 2019, 15:08
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко підписав Меморандум з французькою компанією VEOLIA у сфері поводження з твердими побутовими відходами. 

Про це повідомляє телеканал «Київ».

Нововведення розпочнуть із роздільного збору сміття згодом перейдуть до спалювання тих відходів, які не можна переробити. 

Також на зустрічі обговорили проблеми сміттєполігону №5 і в планах міста побудувати новий сміттєпереробний завод. Але поки що всі сили покладуть на сортування сміття.

«Ми вже почали ставити контейнери для сухої фракції. У перспективі їх буде 3000. Поступово кожен місяць буде зростати, але 3000 це така межа. Це для того, щоб не займатися профанацією, що стоїть контейнер для роздільного збору, під’їжджає сміттєвоз і забирає і контейнер звичайний, і цей і поїхав на полігон. Тому не треба гнатися за кількістю – треба гнатися за якістю», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Система утилізації сміття є великим викликом не тільки для столиці, але й для кожного міста в Україні. Ми зараз сміттепереробний завод робимо біля заводу «Енергія», сміттєспалювального заводу, і це перший крок. І вже далі будемо презентувати всі наші плани, що стосуються утилізації. Робимо це відкрито і використовуємо найсучасніші технології, які працюють у всіх сучасних містах», – заявив Віталій Кличко.

Нагадаємо, у липні в Києві стартує пілот з роздільного збору сміття.

Читайте також: Чорний ринок зброї в Україні налічує близько 5 млн одиниць – Георгій Учайкін

Читайте також: У Маріїнському парку святкуватимуть День йоги

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV